'TÜSIAD Bu Gençlikte IS Var!' EGE 2021 Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türkiye genelinde üniversite ögrencilerine, yenilikçi bakis açisi ve girisimcilik yetkinligi kazandirmak amaciyla 2011’den bu yana düzenlenen, 2019 itibari ile de Ege Bölgesi’nde girisimcilik ekosisteminin gelismesine katki saglamak amaciyla “TÜSIAD Bu Gençlikte IS Var! Ege Programi” adi altinda sürdürülen etkinligin 2021 dönemi, Ege Genç Is Insanlari Dernegi (EGIAD) is birligi ile Izmir’de online olarak gerçeklestirildi.

'TÜSIAD Bu Gençlikte IS Var!' EGE 2021 Ödülleri Sahiplerini Buldu
Ilk kez 2019 yilinda Ege Bölgesi’nde girisimcilik ekosistemini gelisimine katki saglamak amaciyla hayata geçirilen TÜSIAD Bu Gençlikte IS Var! Ege’nin 2021 dönemi Final Günü dün itibari ile EGIAD Youtube Kanali’nda canli yayinlandi. Jüri üyeligini EGIAD Yönetim Kurulu Baskani Alp Avni Yelkenbiçer, EGIFED Yönetim Kurulu Baskani Aydin Bugra Ilter, Inci Holding Yönetim Kurulu Baskani Nese Gök, EGIAD Melekleri Icra Kurulu Baskan Vekili Yonca Güngör Çinar’in üstlendigi etkinlikte TÜSIAD Girisimcilik ve Gençlik Yuvarlak Masa Baskani Irem Oral Kayacik ve TÜSIAD Bu Gençlikte IS Var! Çalisma Grubu Baskani Izel Levi Coskun konusmalariyla yer aldi.

2011’den bu yana girisimcileri destekleyen TÜSIAD Bu Gençlikte IS Var!’in en çok basvuru aldigi bölgelerden biri olan Ege Bölgesi’ne yönelik kurgulanan TÜSIAD Bu Gençlikte IS Var! Ege’nin üçüncü dönemi önceki yillarda oldugu gibi EGIAD is birliginde gerçeklestirildi.

Bölgedeki is dünyasi liderleri, meslek yatirimci aglari ve girisimcilik merkezleri ile birlikte olusturulan TÜSIAD Bu Gençlikte IS Var! Ege ile; girisimcilere kapsamli bir girisimcilik kampina katilma, is fikirlerini EGIAD üyesi deneyimli is insanlari ile üç ay boyunca gelistirme imkâni tanindi.

“Gençlerimize on yili askin süredir destek veriyor, yollarina isik tutuyoruz”

Etkinligin açilis konulmasini yapan EGIAD Yönetim Kurulu Baskani Alp Avni Yelkenbiçer, girisimcilige duyulan yakin ilginin nedenlerinin basinda inovasyona dayali is olusturma kültürünün geldigini belirtti.

Yelkenbiçer, “Türkiye’nin de içinde yer aldigi, önemli genç nüfusa sahip dünyanin pek çok ülkesinde, girisimciligin gelistirilebilmesinin önemli kaynagi olan gençlerimize yönelik çabalar sergilenmekte, genç girisimci adaylarinin nasil daha fazla girisimcilige yönlendirilebilecegine iliskin etkinlikler önem kazanmaktadir. EGIAD olarak, gençlerin kariyer yolculuklarinda girisimcilige yer vermelerine, bu alanda ilerleme göstermelerine on yili askin süredir destek gösteriyor, yollarina isik tutuyoruz. TÜSIAD Bu Gençlikte IS Var! sayesinde Atamizin bizlere vasiyeti ve Türkiye’nin gelecegi olan gençlerimize, fikirlerini özgürce ifade edebilecekleri, birbirlerinden ögrenebilecekleri, birçok farkli paydasla etkilesim içinde olabilecekleri essiz bir platform sunuyor ve onlarin girisimcilik hayallerine ortak oluyoruz” dedi.



“Her türlü destek mekanizmasi ile girisimcilerin yanindayiz”

Türkiye gibi genç nüfusa sahip ülkelerde girisimcilige yönelik algilarin ve tutumlarin gelistirilmesi açisindan, küçük yaslarda baslatilmak üzere girisimcilik egitimlerinin saglanmasi gerektigine ve üçüncü senesi gerçeklestirilen etkinlikle, genç girisimci adaylarinin hem girisimcilige egilimlerinin artmasini hem de firsatlarin farkina varma yeteneklerinin güçlendirilmesini sagladiklarina dikkat çeken Yelkenbiçer, EGIAD’in girisimcilik programlarina önem verdigini belirterek, “Dünyanin dört bir yanindaki lise ögrencilerine girisimciligi ilk elden deneyimleme imkâni sunan Diamond Challenge programi, Türkiye’de üçüncü kez Ege Genç Is Insanlari Dernegi partnerliginde gerçeklesecektir. Görüldügü üzere girisimcilik önemli düzeyde ilgi çeken bir disiplin olarak hizla ilerleyen ve giderek daha da olgunlasan bir çalisma alanidir ve EGIAD olarak biz lise çagindan, üniversitesi yasantisina, tohum yatirimdan, olgun girisimciye kadar her türlü destek mekanizmasi ile girisimcilerin yanindayiz ve yaninda olmaya devam edecegiz. Çünkü biz toplumu yukari çekmek için; esitsizliklerin azaltilmasi için, dogal kaynaklarimizin dogru kullanimi için, adil ticaret için, deger olusturmak için, gençlerin bakis açisina ve söz söylemelerine ihtiyaç olduguna inaniyoruz” ifadelerini kullandi.

“Türkiye’nin 81 ilinden ve dünyanin 19 ülkesinden basvuru aldik”

10 yildir sürdürülen TÜSIAD Bu Gençlikte IS Var! girisimcilik programi ile binlerce gencin girisimcilige adim atmasina vesile olduklarini kaydeden TÜSIAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Girisimcilik ve Gençlik Yuvarlak Masasi Baskani Irem Oral Kayacik, “Yenilikçiligin ve girisimciligin yayginlasmasi için gençlerimize cesaret verdik, fikirleri ile dünyayi dönüstürme cesaretini gösteren yüzlerce girisimcimizi destekledik. Yaptigimiz tüm bu çalismalar heyecan ve umut verici bir karsilik gördü. Programa bugüne kadar Türkiye’nin 81 ilinden ve dünyanin 19 ülkesinden basvuru aldik. 250’den fazla üniversitenin ögrencisi ya da yeni mezunu olan 20 bini askin genç ile ’Bu Gençlikte IS Var!’ dedik. TÜSIAD Bu Gençlikte IS Var! Programina en fazla basvuruyu Ege Bölgesi’nden almamiz tesadüf degil. Girisimcilik ekosisteminin yapi taslarina baktigimizda Ege Bölgesi kültür, kapasite, yerel yönetimlerle iliski, altyapi, egitim alanlarinda güçlü bir bölgemiz. Bölgedeki üniversitelerin, teknokentlerin, TTO’larin, girisimcilik merkezlerinin ve STK’larin genç girisimciligine ilgisi ve destegi çok yüksek. TÜSIAD olarak bu güçten cesaret aldik ve 3 yil önce EGIAD ile Bu Gençlikte IS Var! Ege için bir araya geldik. TÜSIAD’in bilgi birikimi, networku ve tecrübesini EGIAD’inki ile birlestirerek girisimcilerimize verdigimiz destegi artirmayi hedefledik. Bugüne kadar 300’ün üzerinde girisimci Bu Gençlikte IS Var! Ege sürecinden geçti. Onlarca paydas programin içerigine dahil edildi. 3 sene titizlikle yürütülen çalismalar ardindan Bu Gençlikte IS Var! Ege’nin kendi ekosistemini olusturmus, ayaklari üzerinde duran bir Girisimcilik Programi haline geldigine inaniyorum” diye belirtti.

Etkinlik arasinda, Startup Centrum Kurucu Ortaklari Nizamettin Sami Harputlu ve Müge Bezgin, genç girisimcilere ilham olmasi açisindan basari hikayelerini paylastilar. Girisimcilik süreçlerinde nelerin basari getirdigini, nelerin basarilarina ket vurdugunu örneklerle aktaran genç girisimciler, iyi bir ekip olusturmanin basariya giden yolda direk etkili oldugunu ifade etti.



Kazananlar ve Ödülleri

Birincilik Ödülü AGON’un oldu. 10 bin Türk Lirasi, Kuluçka Destegi & EGIAD Melekleri Mentorluk, TÜSIAD BU GENÇLIKTE IS VAR Istanbul final sahnesinde girisimi tanitma firsati kazandi.

Mentorü Efe Endüstri Genel Müdürü Filip Minasyan olan AGON Biyoteknoloji, Tübitak Bigg Tekno girisim destegi alarak 2021 yilinda sirketlesmis bir çalisma olarak dikkat çekti. Staphylococcus aureus bakterisinin hastane yogun bakim ünitelerinde tespitini gerçeklestirebilen bir biyosensör uygulamasi gerçeklestiren ekip birinci olarak önemli bir basari yakaladi. Ekip üyeleri su isimlerden olustu:

Aleyna Yildiz (DOKUZ EYLÜL ÜNIVERSITESI Metalurji ve Malzeme Mühendisligi), Betül Eskiocak (BIRUNI ÜNIVERSITESI Tip Fakültesi), Ece Kobanç (DOKUZ EYLÜL ÜNIVERSITESI Bilgisayar Mühendisligi), Eyüp Kubilay Kozan (DOKUZ EYLÜL ÜNIVERSITESI Metalurji ve Malzeme Mühendisligi)

Ikincilik Ödülü VISPORCLUB’un oldu. Kuluçka Destegi & EGIAD Melekleri Mentorluk imkani kazandi.

Mentorü Yasar Holding - Stratejik Planlama ve Kurumsal Finans Direktörü Melis Aris olan VisporClub; spor kulüpleri ile ülkemizin dört bir yanindaki sporcu veya potansiyel sporcu gençleri bir araya getiren dijital bir platform olarak faaliyet göstermekte.

Sürdürülebilir Kalkinma Hedefleri’nden “Esitsizliklerin Azaltilmasi” hedefiyle yola çikilarak olusturulmus platformda, Agri’dan Izmir’e ülkemizin dört bir yanindaki gençler, profillerinde sporcu özelliklerini, becerilerini ve yeteneklerini sergileme imkani bulabilecek. Ekip üyeleri su isimlerden olustu: Dila Mayda (IZMIR EKONOMI ÜNIVERSITESI Hukuk Fakültesi), Murat Terzioglu (IZMIR EKONOMI ÜNIVERSITESI Bilgisayar Programciligi)

Üçüncülük ödülünü ise AUTOHEALTH girisimi aldi. Üçüncülük Ödülü, Kuluçka Destegi oldu. Mentorü Bayteks Tarim Sirket Ortagi Özüm Ilter Demirci olan AutoHealth, trafik kazalarinda, kaza aninda yolcularin saglik durumu hakkinda gerekli bilgiyi insan gücü olmadan gerekli kurumlara aktaran bir sistem olarak aktarildi. Kullanilan kapasitif EKG proplari sayesinde kiyafet üzerinden dahi detayli saglik analizi yapilmasini saglamakta. Ekip üyeleri su isimlerden olustu; Sena Dönmez (IZMIR EKONOMI ÜNIVERSITESI Matematik (Ingilizce), Sükrü Güzel (IZMIR YÜKSEK TEKNOLOJI ENSTITÜSÜ Bilgisayar Mühendisligi)
Kaynak: İHA