Ticaret Bakanligi 60 Müfettis Yardimcisi Alacak

Ticaret Bakanligi, Rehberlik ve Teftis Baskanliginda istihdam edilmek üzere 60 müfettis yardimcisi alimi yapacak.

Ticaret Bakanligi Rehberlik ve Teftis Baskanliginin Resmi Gazete'deki ilanina göre, genel idare hizmetleri sinifindan 8 ve 9'uncu dereceli “ticaret müfettis yardimcisi” kadrosuna Gümrük Grup Baskanligi için en fazla 30, Dis Ticaret Grup Baskanligi için en fazla 15 ve Iç Ticaret Grup Baskanligi için en fazla 15 ticaret müfettis yardimcisi alimi amaciyla giris sinavi yapilacak.

Ticaret Müfettis Yardimciligi Giris Sinavi'na basvuracak adaylarin 657 sayili Devlet Memurlari Kanunu'nun ilgili maddesindeki genel sartlari tasimasi, en az 4 yillik yüksekögrenim veren hukuk, iktisat, siyasal bilgiler, isletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleriyle bunlara denkligi Yüksekögretim Kurulu tarafindan kabul edilen yurt içi ya da disindaki ögretim kurumlarindan mezun olmasi, 2020 ve 2021 yillarinda yapilan Kamu Personeli Seçme Sinavlarinin (KPSS A Grubu) birinden KPSS P-48 puan türünden 80 ve üzerinde puan almis olmasi gerekiyor.

Giris sinavlari için basvurular, 4-13 Ekim'de Kariyer Kapisi "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" üzerinden gerçeklestirilecek. Ilanda belirtilen sartlara uygun olmayan ve süresi içinde yapilmayan basvurular dikkate alinmayacak.

Sinavin yazili bölümü Gümrük Grup Baskanligi için 6-7 Kasim, Dis Ticaret Grup Baskanligi için 13-14 Kasim, Iç Ticaret Grup Baskanligi için 20-21 Kasim'da sabah ve ögleden sonraki oturumlarla Ankara Atatürk Lisesinde yapilacak.

Giris sinavlari önce klasik usulde yazili, ardindan sözlü olmak üzere iki asamali olarak gerçeklestirilecek.

Sinava iliskin her türlü bilgi Ticaret Bakanliginin internet sayfasindan ya da telefon numaralarindan temin edilebilecek.

Kaynak: AA