Küçükçekmece'de Karadeniz Rüzgari Esti

Küçükçekmece Belediyesi tarafindan Trabzon Günleri festivali düzenlendi. Festivale vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Küçükçekmece'de Karadeniz Rüzgari Esti
Küçükçekmece Belediyesi tarafindan Sefaköy Fevzi Çakmak Meydani’nda Trabzon Günleri festivali düzenlendi.

Memleket hasreti çeken ve sehri merak eden Istanbullular için düzenlenen organizasyonda sanatçi Niyazi Koyuncu ve Ugur Albayrak sahne aldi. Kurulan stantlarda Trabzon yöresine özel yiyecekler ve giysiler yer aldi. Küçükçekmece Belediyesi ve Trabzonlular Dernegi isbirliginde düzenlenen festivalde vatandaslara hamsi ve helva ikram edildi. Vatandaslar düzenlenen etkinlige yogun ilgi gösterdi. Trabzonlular Dernegi Baskani Hafiz Sirazi Kaba konser öncesi Küçükçekmece Belediye Baskani Kemal Çebi’ye hediye takdim etti.

“Vatandasimiz ucuz eglence saglasin burada sosyallessin amacimiz”

Festivale katilan Küçükçekmece Belediye Baskani Kemal Çebi, vatandaslarin sosyallesmesi için böyle etkinliklere ihtiyaç oldugunu söyledi.

Baskan Çebi, "Belediyemiz ve Trabzonlular Dernegi ile beraber yaptigimiz 4 gün boyunca sürecek festivalimiz. Vatandasimiz ucuz eglence saglasin burada sosyallessin amacimiz bu. Dolayisiyla Trabzon Derneklerine tesekkür ediyorum. Hem Küçükçekmece’ye hem de Fevzi Çakmak Mahallesi sakinlerimize böyle bir firsati verdigi için amacimiz bir arada olmak eglenmek. Ilginin olmasi gayet normal bu tarz etkinliklere vatandasimizin ihtiyaci var. Burada Trabzonlular da oldukça fazla ama bu alana gelenlerin hepsi Trabzonlu degil. Bizim kültürümüz bir birine kaynasmis bir kültürdür" diye konustu.

Festivale eglenmek için gelen Ahmet Arslan, böyle etkinliklerin devamini istedigini söyleyerek, "Böyle bir etkinlik olmasi Küçükçekmece halki için çok güzel bir sey. Devamini bekliyoruz. Balik ekmek sirasi bekliyorum herkes burada. Konser dinleyip eglenecegiz" ifadelerini kullandi. Giresunlu Feza Gökçe ise memleketinin havasini aldigini dile getirdi. Konser için festivale gelen Gökçe, "Organizasyonda emegi geçen herkese çok tesekkür ederim. Bize bu güzel günü yasattiklari için. Pandemiden sonra gerçekten çok güzel bir jest oldu" dedi.

Festival alaninda el isi standi açan Adil Kurt, Kesan dokuma tezgahini kurdugunu 4 gün boyunca standin açik kalacagini söyleyerek, "Sesi duyan gelsin. Bizim oralarda davet olmaz kemençe sesini duyan tüm vatandaslari bekliyoruz. Böyle güzel bir is çikardiklari için Belediye Baskanina ve Dernek Baskanina tesekkür ediyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA