Bilim Ve Is Insani Rasit Dinç Tarafindan Gelistirilen Tibbi Cihaz Sistemine Amerika Patenti

RD GLOBAL Yönetim Kurulu Baskani Rasit Dinç: 'Amerika Patent Kurumu'ndan tescilli olan ürünümüzü simdi çok daha yeni ve daha önce hiç kullanilmamis bir teknoloji ile güncelleyerek üretiyoruz'.

INVAMED-RD GLOBAL Yönetim Kurulu Baskani, bilim ve is insani Rasit Dinç tarafindan anevrizmalarin tedavisi içi gelistirilen tibbi cihaz sistemi, Amerika'dan patent aldi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, beyin ve sinir hastaliklari, genel cerrahi operasyonlari, gastroentolojik hastaliklar, üroloji, kulak burun bogaz, algoloji, ortopedi, oftalmoloji, nefroloji, nöroloji ve kalp damar hastaliklari gibi çesitli tip alanlarinda INVAMED-RD GLOBAL üretim tesisinde son 10 yildir gerçeklestirdigi tasarim ve AR-GE faaliyetleri ile uluslararasi tip ve saglik platformlarinda adi siklikla duyulan bilim ve is insani Rasit Dinç, bu alanlardaki buluslarini Türkiye'de, Avrupa'da ve Amerika'da tescillemeye devam ediyor.

Rasit Dinç, Yönetim Kurulu Baskanligi görevini yürüttügü INVAMED-RD GLOBAL'in inovatif teknoloji üssü olarak da bilinen üretim tesisinde dünya sagligina önemli katkilar saglayan tibbi cihaz sistemi ve tedavi yöntemleri üretiyor. ABD Patent ve Marka Kurumu'ndan tescilli Robotik Embolizasyon Cihazi ve Sistemi adli patentli ürünü basta olmak üzere gelistirdigi pek çok tibbi cihaz sistemi, günümüzde bilimsel ve akademik yayinlarda referans ve baslangiç noktasi olarak gösteriliyor. INVAMED-RD GLOBAL laboratuvarlarinda gelistirilen, özellikle arteriyel ve venöz embolizasyon islemlerinde kontrollü bir embolizasyon uygulamasi için gelistirilmis olan, anevrizmanin ilerlemesinin durdurulmasi, arteryovenöz malformasyonlarin giderilmesi gibi amaçlarla kullanilmak üzere tasarlanmis olan ve bugün 70 ülkede kullanilan sistemde, ana safen damarini kapatmak için kullanilan damar yapistiricisi, minimal invaziv yaklasim ile enjekte edildikten sonra sertlesme (skleroz) sürecine girerek vücut tarafindan zamanla emilimi saglaniyor.

Damar içi embolizasyon isleminde kullanilan sistem, günümüzde genç bireylerde dahi kendini göstermeye baslamis dolasim bozuklugu temelli damar hastaliklarini tedavi etmek amaciyla hasarli damardaki kan akisini durdurarak bu damari dolasim sistemi disinda birakmaya yariyor. Minimal invaziv yaklasim ile enjekte edilen damar yapistiricisi, sertlesme (skleroz) sürecine girerek kusurlu damari fiziksel olarak kapatmakla kanin, bacaktaki diger saglikli damarlardan derhal yeniden yönlendirilmesini sagliyor. Böylelikle bölgesel bir sinir blogu veya büyük hacimli anestezi gerektirmeden, lokal sekilde gerçeklestirilen bu tedavi sayesinde, herhangi bir agri kesici ilaç ya da rahatsiz edici dis kompresyon materyalleri gerektirmeden günlük rutin yasamina dönen hastalarin is, zaman ve maddi kayiplari en aza indirgenmis oluyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen INVAMED-RD GLOBAL Yönetim Kurulu Baskani, bilim ve is insani Rasit Dinç, global embolizasyon ürünleri teknolojisine kattigi inovatif girisimler nedeniyle duydugu mutlulugu aktararak, sunlari kaydetti:

"CE sertifikali vasküler kapatma ve embolizasyon ürünlerimizin her geçen gün daha çok hastaya ulastirilmasi için dünya genelinde 70 ülkeye yayilan bayi ve tedarik zincirimiz ile inovatif buluslarimiza, yatirimlarimiza, çalismalarimiza ve üretimimize devam ediyoruz. Amerika Patent Kurumu'ndan tescilli olan ürünümüzü simdi ise çok daha yeni ve daha önce hiç kullanilmamis bir teknoloji ile güncelleyerek üretiyoruz. Yeni bir tibbi cihaz üretildikten sonra durmak dogru degil, üretilen ürünleri de günümüzün gelisen kosullarina göre yeni teknolojiler ile uyumlu hale getirmek gerekiyor. Gelistirdigimiz tüm yeni teknolojileri dünya sagligina ulastiriyoruz."
Kaynak: AA