Belediye Baskani Esiyle Birlikte Askla Pekmez Kaynatti

Denizli’nin Baklan ilçesinde Belediye Baskani Yusuf Gülsever, esiyle birlikte geleneksel yöntemlerle yerel üzüm çesitlerini bir araya getirip pekmez kaynatti.

Belediye Baskani Esiyle Birlikte Askla Pekmez Kaynatti


Baklan Belediye Baskani Yusuf Gülsever ve esi Ayse Gülsever, yerel çesitlerden olusan ürünlerini hasat etti. Üzümlerden bir kismini kurutmalik olarak degerlendiren Belediye Baskani Gülsever ve esi pekmez yapmak için esiyle yogun bir mesai harcadi.

Üzümün sirasini çikardiktan sonra kazanlarda odun atesinde pekmez kaynatan Baskan Gülsever, atalarindan kalma yerel çesit üzümden elde ettigi pekmezin sifa kaynagi oldugunu söyledi.

Saatlerce kazanlarda kaynattiklari pekmezin yapiminin çok mesakkatli oldugunu söyleyen Gülsever, "Önce üzümleri sikiyoruz, ardindan kazanda içinde kalan üzüm parçalarini saatlerce kaynatip köpügü ile atiliyor ve içerisine özel toprak dökerek farkli bir kazanda saatlerce kaynatiliyor. 6 saat süren zorlu bir mesai ile pekmez oluyor" dedi.

Esi Ayse Gülsever ise, her yil Eylül ayinda pekmez yaptiklarini belirterek, “Mesakkatli bir is ama keyifli” diye konustu.

Kaynak: İHA