Aksaray Valisi Aydogdu, Kentte Kovid-19 Ile Mücadele Çalismalarini Degerlendirdi Açiklamasi

'Asiyla ilgili her türlü çalismalari yapiyoruz. Hem 15 Temmuz Milli Irade Meydani'nda hem de köylerimizde asilama çalismasi yapan ekiplerimiz var. Aksaray'da bir duyarlilik olusturduk' 'Biz çocuklarimizi bir süre daha okula göndermezsek bir nesli kaybedecegiz'

Aksaray Valisi Hamza Aydogdu, kentte yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi asilama noktasinda birinci dozda yüzde 78'leri bulduklarini belirterek, "Asiyla ilgili her türlü çalismalari yapiyoruz. Hem 15 Temmuz Milli Irade Meydani'nda hem de köylerimizde asilama çalismasi yapan ekiplerimiz var. Aksaray'da bir duyarlilik olusturduk." dedi.

Vali Aydogdu, Suriye'de terör örgütünün saldirisinda yaralanan Piyade Uzman Onbasi Abdurrahman Bakar'i ziyaretinin ardindan Aksaray Egitim ve Arastirma Hastanesi önünde gazetecilere yaptigi açiklamada, kentte vakalarin düsmeye basladigini ancak su anda 4. dalgayi yasadiklarini söyledi.

Asilama çalismalari kapsaminda birinci dozda yüzde 78'i yakaladiklarini anlatan Aydogdu, söyle konustu:

"2. doz asilamada biraz gerideyiz. Asiyla ilgili her türlü çalismalari yapiyoruz. Hem 15 Temmuz Milli Irade Meydani'nda hem de köylerimizde asilama çalismasi yapan ekiplerimiz var. Aksaray'da bir duyarlilik olusturduk. Milli Egitim Bakani Mahmut Özer'in yapmis oldugu açiklamaya çok dikkat edilmeli. Üniversitedeki ögrencilerimize kaçinci sinif olduklarini soruyoruz, 'Ikinci siniftayim, birinci sinifi görmeden geçtim.' diyor. Birinci sinifta okuma yazmayi sökemeyen ögrencilerimiz su anda ikinci sinifta okuyor. Her yer kapanabilir fakat okullarin kapanmamasi için çok ciddi gayret göstermemiz gerekiyor. Milli Egitim Bakani Özer'in söyledigi gibi ne olursa olsun okullarimizi açik tutmamiz gerekiyor. Biz çocuklarimizi bir süre daha okula göndermezsek bir nesli kaybedecegiz. Bir nesli kaybetmemek için kurallara ciddi anlamda uymaliyiz. Saglik Bakanliginin bize yaptigi bütün uyarilara azami derecede dikkat etmeliyiz."

Okullari çok yakindan takip ettiklerini dile getiren Aydogdu, "Su anda telasa düsecek, tedirgin olacak hiçbir durum söz konusu degil. Kurallara Türkiye genelinde uydugumuz müddetçe vaka sayilari hizla düsecektir. Belirli bir zaman diliminde olmasi gereken yerlerde olmayan çocuklarin egitim telafisini yapmaniz mümkün degil. Okullarimizi açik tutmak için el birligiyle gayret etmemiz gerekiyor. Bir sinifta bir vakaya rastlandigi zaman herhangi bir sekilde bir sey yapmiyoruz. Ikincisi görüldügü anda tedbiren o sinifi karantinaya aliyoruz. Bu karantina diger çocuklarimizin sagligi açisindan önemli. Bu karantinalari olaganüstü bir durum gibi disariya lanse etmek dogru degil." ifadelerini kullandi.

Aydogdu, tüm kurumlarla birlikte okullarin, hatta siniflarin gelisimini ve vaka durumlarini takip ettiklerini, velilerin panige kapilmasina gerek olmadigini belirtti.

Salgin sürecinin ne zaman biteceginin belli olmadigini, tedbirleri alarak herkesin bununla yasamayi ögrenmesi gerektigini vurgulayan Aydogdu, "Özellikle çocuklarimizin egitimine bakarken ideolojik olarak degil pedagojik olarak duruma yaklasmamiz gerekiyor. Vatan, millet, bayrak ve egitim gibi ortak degerlerimiz konusunda bütüncül olarak olaylara bakarsak yanlis yapma olasiligimiz daha da azalir." dedi.

Kaynak: AA