Kocaeli'de Bahçesinde Yetistirdigi Cevizleri Kendi Toplayan 'Halit Dede' Örnek Oluyor

85 yasindaki Halit Dinç: 'Ömrümüzün ve gücümüzün yettigi sürece bahçeyi ayakta tutmaya çalisiyoruz. Yillar boyunca zahmetine katlandigimiz bu bahçede huzur buluyoruz''Çok zor bir is ama keyifle yapiyorum. Çok tehlikeli, dikkatli olmak gerekiyor. Çalismadan duramiyorum. Ceviz hasadi her yil degisiyor, geçen yil az verim aldim ama bu yil çok memnunum'

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde yasayan 85 yasindaki Halit Dinç, bahçesinde yetistirdigi cevizleri kendi topluyor.

Pazarköy Mahallesi'nde yasayan Halit ve Nermin Dinç (83) çifti, 35 sene önce Almanya'dan gelerek yerlestikleri ilçede aldiklari 6 dönümlük bahçelerinde çesitli meyve ve sebze yetistiriyor.

Metrelerce yükseklikteki ceviz agaçlarina çikmaktan çekinmeyen Halit Dinç, azmiyle takdir topluyor.

Dinç, AA muhabirine, cevizin, meyve veren en yüksek agaçlardan olmasi nedeniyle toplanmasinin zor oldugunu söyledi.

Bu yil ürün veriminden memnun olduklarini dile getiren Dinç, "Kilosunu 25 liradan satisa sunuyoruz. Satislari her üretici bireysel olarak yapiyor." dedi.

Dinç, bahçe isleriyle ugrasmayi sevdigini anlatarak, söyle devam etti:

"Agaçlar adeta benim çocuklarim, onlarla konusuyor onlarla sohbet ediyorum. Toprakla ugrasmayi, bir seyler üretmeyi çok seviyoruz. Kendimiz ekiyor, kendimiz topluyoruz. Agaç ya da ektigimiz sebze ve meyvelere bir zarar geldigini gördügümüzde çok üzülüyoruz. Bu yasimda halen bahçede zamani gelen meyve ve sebzeleri, simdi de hasat zamani gelen cevizleri kendimiz topluyoruz. Esimle 6 dönümlük bahçemize ektigimiz meyve ve sebzeleri tek basimiza yetistiriyoruz. Ömrümüzün ve gücümüzün yettigi sürece bahçeyi ayakta tutmaya çalisiyoruz. Yillar boyunca zahmetine katlandigimiz bu bahçede huzur buluyoruz. Çok zor bir is ama keyifle yapiyorum. Çok tehlikeli, dikkatli olmak gerekiyor. Çalismadan duramiyorum."

Bahçesinde 40 ceviz agaci bulundugunu ve her agaçtan ortalama 70 ila 90 kilogram ceviz elde edildigini aktaran Dinç, "Çalisan demir isildar. Gençlerimize tavsiyem çalissinlar." dedi.

Kaynak: AA