ABD'li Aktör Johnny Depp, Ispanya'da Donostia Ödülü'nü Aldi

Amerikali aktör, yapimci ve senarist Johnny Depp, Ispanya'nin San Sebastian kentinde bu yil 69'uncusu düzenlenen uluslararasi film festivalinde, kentin Baskça adi "Donostia" olarak verilen onur ödülünü aldi.

Aktör Deep, eski esi Amber Heard ile arasinda, "kötü muamele suçlamalarindan" dolayi baslatilan yargi sürecinin ardindan ilk kez kamuoyunun karsisina çikti.

Ödül töreni öncesinde düzenledigi basin toplantisinda konusan Deep, hakkindaki suçlamalari ve kamuoyunda olusan baskiyi "kirli havaya dayali anlik yargilar" olarak yorumladi.

Deep, "çok karmasik" bir dönem yasadigini belirtti.

Yasadiklarini, "henüz ispatlanmamis suçlamalardan dolayi bulundugu çevreden dislanma biçimi" olan "iptal kültürü" ile tanimlayan Deep, "Iptal kültüründe kimse güvende olamaz. Ama gerçekle silahlanmissan, ihtiyacin olan tek sey budur." dedi.

Depp, "Iptal kültürü sadece beni degil, birçok insani, erkegi, kadini, tek bir cümle söylemek isteyen biri oldugu sürece etkileyen bir sey. Normal oldugu zannediliyor ama öyle degil." seklinde konustu.

Iptal kültürüne neden olan haksiz suçlamalara karsi ses çikarmak gerektigini vurgulayan Depp, "Sana ya da sevdigin, inandigin birine karsi bir haksizlik oldugunda kalk, öylece oturma çünkü sana ihtiyaçlari var." ifadesini kullandi.

Hakkinda suçlamalarin oldugu bir dönemde Johnny Depp'e ödül verdigi için elestirilen San Sebastian Film Festivali yönetimi, kendisini, "Depp, kadina karsi siddetten hiçbir zaman gözaltina alinmadi, suçlanmadi veya ceza almadi." diye savunmustu.

Donostia Ödülü, "çagdas sinemanin en yetenekli ve çok yönlü oyuncularindan biri" olmasi gerekçesiyle Amerikali 58 yasindaki Depp'e verildi.

San Sebastian Film Festivali 25 Eylül'de sona erecek.

Kaynak: AA