Türkiye'de Yasayan Göçmen Sanatçilar Bogaz Turunda Bir Araya Geldi

Sultangazi Belediyesi, “Göç Sanatçilariyla Bulusma” programinda Türkiye’de yasayan göçmen sanatçilara vapurla bogaz turu düzenledi. Istanbul Bogazi’nin essiz manzarasini izleyen göçmen sanatçilar, hosça vakit geçirdi.

Türkiye'de Yasayan Göçmen Sanatçilar Bogaz Turunda Bir Araya Geldi
Sultangazi Belediyesi ve Anadolu Yazarlar Birligi tarafindan organize edilen farkli kültürlerden gelen sanatçilarla “Göç Sanatçilariyla Bulusma” programi düzenlendi.

Bogaz turu esliginde bir araya gelen sanatçilar bogazin tadini çikardi. Tek tek konusma yapan sanatçilar yasadiklari sikintilardan ve yaptiklari çalismalardan bahsetti. Ardindan sanatçilar enstrüman çalarak gelen misafirleri eglendirdi. Sultangazi Belediyesi Baskani Abdurrahman Dursun göç sanatçilariyla yakindan ilgilenerek göç sorununun Dünyanin bir sorunu oldugunu ifade etti.



“Türkiye’ye kattiklari degerlerden bahsettiler”

50’ye yakin göç sanatçilariyla bir araya geldiklerini anlatan Sultangazi Belediye Baskani Abdurrahman Dursun, “50’ye yakin Türkiye’de yasayan vatandaslarla beraberiz. Sanat alaninda, Siir alaninda, yazarlik konusunda, Heykeltraslik konusunda kendini gelistirmis ve hatta ülkeye katki saglayan geldikleri ülkede de deger üreten insanlarla bir aradayiz. Birçok ülkeye beyin göçünden bahsediyoruz. Beyin göçü aslinda bugün bir araya geldigimiz insanlar. Biz bugün Türkiye’nin yazarlariyla ve sanatçilariyla Birçok cografyadan gelen insanlari bir araya getirmek için buradayiz. Bir tekne gezisi yapiyoruz. Burada kendilerini anlatacaklar. Türkiye’de ne çalismalar yaptiklarini ve neler ürettiklerini ayrica hangi köse yazari hangi gazetede yayin yapiyor ve hangi dergi de yazi yaziyor. Türkiye’ye kattiklari degerlerden bahsedecekler. Belki de Türkiye’de karsilasmis olduklari sikintilardan bahsedecekler. Biz Sultangazi Belediyesi olarak sunu yapmak istedik. Bu göç meselesi Dünya’nin bir sorunu. Bu sorunu daha dogru alanlara yönlendirdigimiz de bir sorun olarak degil bir güç ve kazanç olarak bunu ülkeler bu durumu kullanabilir. Onlarin da katma deger olarak ülkeye kattiklarini kendi ülkelerinde vatandaslarina sunabilirler. Bu çerçeve içerisinde göç sanatçilariyla bir aradayiz” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA