Libya Devlet Yüksek Konseyi Baskani'ndan 'Hükümet Seçimlere Kadar Görevinin Basinda' Mesaji

Libya Devlet Yüksek Konseyi (DYK) Baskani Halid el-Misri, hükümetin güvenoyunu kaybetmesinin söz konusu olmadigini ve Ulusal Birlik Hükümeti'nin (UBH) 24 Aralik seçimlerine kadar görevine devam edecegini bildirdi.



Resmi ziyaret için Fas'ta bulunan Misri, baskent Rabat'ta Fas Disisleri Bakani Nasir Burita ile düzenledigi ortak basin toplantisinda, Halife Hafter'in siyasi müttefiki Akile Salih baskanligindaki Temsilciler Meclisinin (TM) "hükümetten güvenoyunu çekme" adimina iliskin açiklamalarda bulundu.

Misri, "Böyle bir sey yok. Hükümet, 24 Aralik'ta gerçeklestirilecek seçimlere kadar görevine devam edecek. Hedef, seçimlerin yapilmasi ve biz de bu hedeften saptiracak herhangi bir meseleye gereginden fazla önem veremeyiz." dedi.

Fas Disisleri Bakani Burita da Libya'daki kurumlarin istikrara ihtiyaç duydugunu belirtti.

Burita, "Libya'da seçimlerin yapilmasi bir zorunluluk halini almistir. Krizden çikisin yolu, seçimlerin zamaninda yapilmasidir." ifadelerini kullandi.

Libya'nin dogusundaki Tobruk merkezli TM, bugün düzenledigi oturumda oy çokluguyla UBH'den güvenoyunun geri çekildigini iddia etmisti.

TM Sözcüsü Abdullah Buleyhik, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, hükümetten güvenoyunun çekilmesi kararinin oturuma katilan 113 milletvekilinden 89'unun "evet" oyuyla onaylandigini ileri sürmüstü.

TM'nin hükümetten güvenoyunu çekmeyi görüsmesi için bir diger yasama organi olan DYK'nin de onayini almasi gerekiyor.

Kaynak: AA