Kazalarin Yasandigi Bölgeye Üst Geçit Istiyorlar

Aydin’in Efeler ilçesi Izmir Bulvari üzeri Aydin Il Emniyet Müdürlügü eski B hizmet binasi önündeki bölgede sikça yasanan ölümlü ve yaralamali kazalar vatandaslari isyan ettirirken, mahalle sakinleri bir kaza daha yasanmadan üst geçit yapilmasini istedi.

Kazalarin Yasandigi Bölgeye Üst Geçit Istiyorlar


Geçtigimiz hafta sonu Izmir Bulvari üzerinde bulunan Aydin Il Emniyet Müdürlügü eski B hizmet binasi önünde yaralamali trafik kazasi meydana geldi. Motosiklet ile otomobilin karistigi kazada bir kisi yaralanirken, yasanan son kaza mahalleliyi isyan ettirdi. Geçmiste yasanan kazalarin ardindan bölgeye konulan trafik lambalarinin da kazalarin önüne geçemedigini ifade eden vatandaslar, yetkilileri göreve davet ederek bölgeye üst geçit yapilmasini istedi. Karayolu boyunca birçok aceleci vatandasin yaya geçidi yerine refüjden atlayarak kontrolsüz bir sekilde karsidan karsiya geçmeye çalistigini belirten mahalleli ayrica yaya yolunu motosiklet sürücülerinin de kullandigini ve büyük tehlike olusturdugunu belirtti.



"Ölümle burun buruna yasiyoruz"

Bölgedeki yaya geçidini korkarak kullandiklarini ve adeta ölümle burun buruna yasadiklarini ifade eden Yedieylül Mahalle sakinlerinden Osman Öztekin, "Maalesef burada çok sik kaza yasaniyor. Az ilerideki yeni dört yol mevkiinde üst geçit var. Ancak vatandaslar orasi uzak geldigi için buradaki yaya geçidini kullaniyorlar. Burada daha önce trafik lambasi yoktu. Kazalari önlemek için o da konuldu ama fayda etmedi. Yaklasik 500 metre uzakliktaki yeni dört yoldaki trafik isiklarinda duran araçlar hizla buradan geçiyorlar. Geçtigimiz yillarda burada genç bir kiz yaya geçidinde karsidan karsiya geçerken otomobilin çarpmasi sonucu hayatini kaybetti. Bu yolu kullanirken çok korkuyoruz. Her an sanki bize de bir sey olacakmis gibi geliyor" dedi.



Motosikletler de yaya geçidinden geçiyorlar

Yaya geçidini sadece yayalarin degil yasak olmasina ragmen motosiklet sürücülerinin de kullandigini belirten Öztekin, "Yaya geçidini kullanmak isteyen yayalar önce trafik isiklarinin araçlari durdurmasi için butona basiyorlar. Sinyalizasyon sistemi devreye girerek araçlar için kirmizi isigi yakiyor ve yayalar karsiya geçiyor. Ancak burayi sadece yayalar degil yasak olmasina ragmen motosiklet kuryeleri de kestirme yol olarak kullaniyorlar. Ayrica yaya geçidini kullanmadan yol boyunca refüjden atlayarak karsidan karsidan karsiya geçmek isteyen aceleci vatandaslar da oluyor. Refüjün yayalarin geçemeyecegi sekilde kapatilmasi ve bir üst geçit yapilmasinin yasanacak üzücü olaylarin önüne geçecegini düsünüyorum" ifadelerini kullanarak yetkililerin önlem almalari için çagrida bulundu.
Kaynak: İHA