Aydemir Açiklamasi 'Türbeyi Aziz Kilan Bekçisidir'

AK Parti Erzurum Milletvekili Ibrahim Aydemir, ‘Sayin Cumhurbaskanimizin ifadelerini tersyüz eden ahlak fukaralari matbuatin yüz karalaridir.‘ dedi. Milletvekili Aydemir, ‘Türbeyi aziz kilan bekçisidir’ sözünü hatirlatarak gerçek gazetecilik yapanlarin meslege sahip çikmalari gerektigini vurguladi. Milletvekili Aydemir, gerçek gazetecilerin yalan üzerine kurgulanan habercilige tepki vermeleri, gazetecilik onuruna sahip çikmalarinin bir görev oldugunu ifade etti.

Aydemir Açiklamasi 'Türbeyi Aziz Kilan Bekçisidir'
Bu gazetecilik degildir’

Milletvekili Aydemir TBMM’de düzenledigi basin toplantisinda, bir gazetenin mansetine dikkati çekerek, "Sayin Cumhurbaskanimiz çok net, açik bir biçimde yurtlardaki kapasiteye dönük açiklamalar yapiyor. Kira artislariyla ilgili en küçük, o anlamda ifadesi yokken, sanki kira artislari önemsizmis gibi manset yapiyorlar. Bunun adi, ahlaksizliktir. Bu, gazetecilik degildir." diye konustu.

‘Yaptiklari basin etigine ve gazetecilik kimligine hakarettir’

20 Eylül 1946’da Basin Kanunun kabul edildigini, bugüne kadar yasanin meriyette oldugunu belirten Milletvekili Aydemir, 75 Yil sonra, yalani mesrep edinenlerin gazeteci kimligi tasimasina itirazini dile getirerek, Yasaya ragmen bugün gelinen noktada bir büyük rezaletin yasandigina dikkat çekti. Milletvekili Aydemir yalan üzerine kurgulanan haberciligin basina, basin etigine ve gazetecilik kimligine hakaret oldugunun altini çizdi.

‘Gerçek gazetecilerin itiraz etmesi gerekir’

Erzurum’un ‘Türbeyi aziz kilan bekçisidir’ sözünü hatirlatan Milletvekili Aydemir, ‘Meslek mensuplaridir o meslegi daha saygin hale getiren. Hangi mesleki formasyonda bulunursaniz bulunun, o isi yapanlar ne kadar saygin davranirlarsa o meslek de toplumda o derece itibar görür, kabul görür. Simdi geldigimiz noktada maalesef bazi basin kuruluslari, ya da kendisine gazeteci diyen ama hakikatte gazeteci olmayan, gazeteciligin kelime anlamiyla uzaktan yakindan ilgisi olmayanlar maalesef isimlerini öyle etiketlendirdikleri için gazeteciligin de sayginligi kalmiyor. Gerçek gazetecilerin bu duruma itiraz etmesi gerekir. ‘ ifadesine yer verdi.

Sosyal Medya ve Karalama Kampanyalari

Sosyal medya adi altinda iftira ve karalama kampanyalari yürütüldügüne isaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Bir sosyal medya, bir internet medyasi çikmis, yaziyor, koyuyor oraya, bir müddet sonra da kaldiriyor. Ama o biliyor ki, ben buradan sunu yayinladigimda, birkaç bin kisi gördü mü kardir, diye düsünüyor. Bu edepsizliktir, ayiptir. Bu yaklasimi kiniyoruz. ‘ dedi.

Bunlarin eline firsat geçse Türkiye ne hale gelir?

AK Parti Erzurum Milletvekili Ibrahim Aydemir, CHP Dis Politika Basdanismani ve Istanbul Milletvekili Ünal Çeviköz’ün "Mavi Vatan" kavramina iliskin açiklamalarina yönelik, "Bu ifadeleri sefir ifadesi degil. Bunlarin eline firsat geçse Türkiye ne hale gelir?" ifadesini kullandi.

‘Böyle siyaset olur mu? “

Çeviköz’ün, "Mavi Vatan diye bu 200 mile kadar uzanan alani da eger kendi egemenlik alaniniz olarak görürseniz, o zaman biraz saldirgan ve yayilmaci bir algi olusturursunuz." açiklamasini degerlendiren Milletvekili Aydemir, "Mavi Vatan kavramina karsi oldugunu söylüyor. Denizlerdeki hakkimizin gasbedilmesini açikça savunuyor. Utanma yok, böyle bir siyaset olur mu? Ben sefir demiyorum, sefil diyorum ona. Bu ifadeleri sefir ifadesi degil. Bunlarin eline firsat geçse Türkiye ne hale gelir?" degerlendirmesinde bulundu.

‘PKK Kürt Düsmanidir’

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun, Kürt sorununu çözmek için mesru bir organa ihtiyaç oldugu ve HDP’nin mesru bir organ olarak görülebilecegine iliskin açiklamasina Milletvekili Aydemir, "Bir defa bile, bu imansiz, vicdansiz, binlerce, on binlerce insanimizin katili, en basta da Kürt düsmani PKK’yi kinamamis bir siyasi yapinin, Kürt meselesini çözecegini söyleyebilecek kadar dünyadan, Türkiye hakikatlerinden bihaber hali var." karsiligini verdi.
Kaynak: İHA