Adana Merkezli 2 Ilde PKK/KCK Operasyonu Açiklamasi 9 Gözalti Karari

Adana merkezli 2 ilde yürütülen PKK/KCK sorusturmasi kapsaminda AATUHAY-DER isimli dernegi paravan olarak kullanarak örgütsel faaliyet yürüttügü belirlenen 9 kisi hakkinda gözalti karari verildi. Safak vakti yapilan operasyonla aralarinda kadinlarinda bulundugu süpheliler yakalanarak gözaltina alindi.

Adana Merkezli 2 Ilde PKK/KCK Operasyonu Açiklamasi 9 Gözalti Karari
Adana Cumhuriyet Bassavciligi terör örgütü PKK/KCK’in AATUHAY-DER (Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi) paravan olarak göstererek faaliyet yürüttügü tespit edilen 9 kisi hakkinda gözalti karari verildi.

Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, söz konusu süphelilere yönelik operasyonun dügmesine basti. Adana ve Siirt’te safak vakti özel harekatin da destegi ile es zamanli baskinlar yapildi. Baskinlarda yakalanan süpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Yakalanan süphelileri dernegi paravan olarak kullanmasinin disinda cezaevinde bulunan PKK/KCK terör örgütünden hükümlü kisilerine, pantolon içerisine gizlenmis talimatlar içeren örgütsel dokümanlar verdigi tespit edildi. Yapilan teknik takip sonucunda süphelilerin verdigi örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

İçel merkezli olan AATUHA-DER isimli dernegin Adana ve İçel’deki yerinde aramalar da yapildi.
Kaynak: İHA