Adana'da Ve Siirt'te PKK/KCK Operasyonu

Terör örgütünün cezaevi yapilanmasina yönelik sorusturma kapsaminda yapilan operasyonda 9 süpheli gözaltina alindi.

Adana ve Siirt'te terör örgütü PKK/KCK'nin cezaevi yapilanmasi olan "dis koordinasyon" ve "iç koordinasyon"una yönelik operasyonda 9 süpheli gözaltina alindi.

Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, cezaevinde bulunan PKK/KCK terör örgütünden hükümlü örgüt mensuplarina teslim edilmek istenen, pantolon içerisine gizlenmis talimatlar içeren örgütsel dokümanlarin ele geçirilmesi üzerine çalisma baslatti.

Terör örgütünün cezaevi yapilanmasi olan "dis koordinasyon" ve "iç koordinasyon"una yönelik sorusturma kapsaminda Adana Cumhuriyet Bassavciliginca Adana'da 8, Siirt'te 1 süpheli hakkinda gözalti karari verildi.

Adresleri tespit edilen süphelilerin evlerine özel harekat polislerinin de destegiyle baskin düzenleyen ekipler, 9 süpheliyi gözaltin aldi.

Ekipler, baskin yapilan evlerin yani sira söz konusu kisilerin örgütsel faaliyetleri için paravan olarak kullandiklari degerlendirilen Adana merkezli AATUHAY-DER (Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi) ile İçel merkezli ÇUTHAY-DER'de (Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardimlasma Dernegi) arama yapti.

Gözaltina alinan süpheliler adli tip birimindeki saglik kontrolünün ardindan emniyet müdürlügüne götürüldü.

Kaynak: AA