ABD, Kasimdan Itibaren Ülkeye Seyahat Edecek Tüm Yabanci Ülke Vatandaslarindan Asi Kaniti Isteyecek

Söz konusu zorunluluk, 18 yas üzerinde olan ve ABD vatandasligi ya da oturumu olmayan kisilere uygulanacak ve son 72 saat PCR negatif test sonucu istenecek ABD'nin yasakli ülkeler listesindeki Sengen ülkeleri ve Ingiltere'deki yabanci ülke vatandaslari da asi kanitlarini göstererek ABD'ye giris yapabilecek.

ABD yönetimi, kasim ayindan itibaren ülkeye seyahat edecek 18 yas üzerindeki tüm yabanci ülke vatandaslarina yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisi zorunlulugu getirecek ve son 72 saat içinde yapilmis PCR testi sonucu isteyecek.

Beyaz Saray Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü Koordinatörü Jeff Zients yaptigi basin toplantisinda, uluslararasi uçuslar için Biden yönetiminin yeni politikalarini duyurdu.

Zients, kasim ayindan itibaren ülkeye seyahat edecek 18 yas üzerindeki tüm yabanci ülke vatandaslarindan tam asili olduklarina dair kanit isteyeceklerini söyledi.

Öte yandan ABD yönetimi uçustan önce son 72 saat içinde yapilmis negatif PCR test sonucu uygulamasina devam edecek.

Ayrica söz konusu politika ile ABD'nin yasakli ülkeler listesinde bulunan Sengen ülkeleri ve Ingiltere'den de yabanci ülke vatandaslarinin ABD'ye seyahatine izin verilecek.

Trump, Mart 2020'de Sengen bölgesinde yer alan Avrupa ülkelerinin yani sira Ingiltere, Irlanda ve Brezilya'dan ABD'ye seyahat eden yabanci ülke vatandaslarina getirilen seyahat yasaginin 26 Ocak'ta kalkacagini açiklamisti.

Biden yönetimi ise 20 Ocak'ta göreve geldikten sonra söz konusu kisitlamalarin devam edecegini duyurmustu.

Kaynak: AA