120 Motosikletçi Kusadasi'ndan Mars Basacak

Dünya Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafindan her yil farkli bir ülkede yapilan FIM Mototour of Nations Turkey’e bu yil Kusadasi ev sahipligi yapiyor. Kusadasi Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen etkinlige 10 ülkeden 120 motosiklet sürücüsü katiliyor.

120 Motosikletçi Kusadasi'ndan Mars Basacak


Türkiye’de gerçeklesen en önemli spor ve gezi organizasyonlarindan biri olan FIM Mototour of Nations TURKEY, 21-24 Eylül tarihleri arasinda Kusadasi Belediyesi’nin destekleriyle Kusadasi’nda mars basacak. Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafindan düzenlenen organizasyona 10 ülkeden 120 motosiklet sürücüsü katilacak. Organizasyon kapsaminda motosiklet tutkunlari, dünyaca ünlü tatil merkezi Kusadasi’nda konaklayacak. Organizasyona katilim saglayacak olan motosikletçiler, 3 gün boyunca farkli rotalarda dolasarak, bölgenin turistik ve tarihi yerlerini ziyaret edecek.

Motosiklet tutkunlari gezi kapsaminda; UNESCO Dünya Mirasi listesinde yer alan Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi, Apollon Tapinagi ile ünlü Didyma Antik Kenti, Seferihisar’in Sigacik Mahallesi’ni dolasacak. Motosikletçiler ayrica Urla’daki ünlü otomobil markalarinin ilk modelleri ile farkli tarzda motosikletlerin yer aldigi KEY Müzesi ve 64.000 antik esere sahip Selçuk Efes Müzesi’ni de ziyaret edecek.

Organizasyon ile ilgili Kusadasi Belediyesi’nin ev sahipliginde basin toplantisi düzenlendi.

Tarihi Kervansaray’da düzenlenen toplantiya Kusadasi Belediye Baskan Vekili Volkan Alkis, Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaskani Mahmut Nedim Akülke ve Uluslararasi Motosiklet Federasyonu (FIM) Delegesi Panagiotis Kalaitzis katildi.



Basin toplantisinda konusan Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaskani Mahmut Nedim Akülke, “Böyle bir organizasyonda Kusadasi’nda olmaktan dolayi Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak çok mutluyuz. Kusadasi, Türkiye’de turizm dendiginde akla gelen ilk destinasyonlardan bir tanesi. Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak Kusadasi’nda spor turizmi açisindan birçok alternatif oldugunu gördük. Spor turizmi dünyada turizm pastasinin yüzde 30’unu alan 300 milyar dolarlik bir bütçeye sahip. Maalesef Türkiye bu pastadan hak ettigi degeri almiyor. Son dönemde özellikle Antalya ve Afyonkarahisar gibi belli destinasyonlar spor turizminden gelir elde ediyor. Bu organizasyonun Kusadasi’nda spor turizmine katki saglayacagini düsünüyoruz. Umarim bu organizasyon, Kusadasi’na spor turizminde yeni yatirimlar kazandirir. Bize katkilarindan dolayi basta Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel ve belediye çalisanlarina çok tesekkür ediyorum. Üç günlük çok güzel bir organizasyon bizleri bekliyor. 10 ülkeden yaklasik 120 sürücü kentimizde olacak” dedi.



Kusadasi Belediye Baskan Vekili Volkan Alkis ise “Öncelikle sizlere Belediye Baskanimiz Ömer Günel’in selamlarini iletmek istiyorum. Dünya Motosiklet Federasyonu tarafindan her yil farkli bir ülkede düzenlenen ‘Mototour of Nations Turkey’ isimli organizasyona bu yil Kusadasi olarak ev sahipligi yaptigimiz için çok mutluyuz. Kentimize gelen motosiklet sürücüleri 3 gün boyunca sahip oldugumuz tarihi güzellikleri tanima ve yöresel yemeklerimizi tatma firsati bulacak. Tüm konuklarimiza Kusadasi’na hos geldiniz diyorum” diye konustu.



Uluslararasi Motosiklet Federasyonu (FIM) Delegesi Panagiotis Kalaitzis de “Uluslararasi Motosiklet Federasyonu olarak Türkiye ve özellikle de Kusadasi’nda bulunmaktan çok mutluyuz. Son 2 yildir pandemi nedeniyle yara aldik. Daha önce bu organizasyonu Ürdün, Tunus, Monte Carlo, Italya, Ispanya ve Portekiz’de yapmistik. Bu etkinlik dünyanin her yerinden gelen motosiklet sürücülerine gittikleri yerleri tanimalarini ve gezmelerini sagliyor. 10 ülkeden 120 motosikletçi Kusadasi’na geliyor. Bölgenin kültürel mirasini görerek tarihi yerlerini gezecegiz. Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun büyük çabalariyla gerçeklesen program dahilinde Didim, Milet, Efes ve Meryem Ana Evi’ni de ziyaret edecegiz. Bu etkinligin en güzel tarafi ise, buraya gelen motosiklet sürücüleri ülkelerine döndügünde sosyal medya araciligiyla gezdikleri yerlerin tanitimini yapacaklar. Bu çalisma Kusadasi’nin uluslararasi tanitimina katki saglayacak” dedi.

Kaynak: İHA