Israil Mahkemesi, Hapisten Kaçtiktan Sonra Yakalanan 2 Filistinlinin Gözalti Süresini Uzatti

Israil’deki Gilboa Hapishanesi'nden firar ettikten sonra yakalanan 2 Filistinlinin gözalti süresi 29 Eylül'e kadar uzatildi.

Nasira kentindeki Israil Sulh Mahkemesi, Gilboa Hapishanesi'nden 6 Eylül’de kaçtiktan sonra yakalanan Yakub Nufeyat ve Eyhem Fuad Kemamci'nin gözalti sürelerinin 10 gün daha uzatilmasina karar verdi.

Mahkemenin, sorusturmayi tamamlama gerekçesiyle Filistinlilerin gözalti sürelerini 29 Eylül'e kadar uzattigi belirtildi.

Ayni mahkeme, 19 Eylül'de, yakalanan diger 4 firari Zekeriya ez-Zubeydi, Muhammed Kasim Arida, Yakub Mahmud Kadri ve Mahmud Abdullah Arida’nin gözalti süresini de 10 gün uzatmisti.

Filistinli 6 tutuklu, 6 Eylül sabahi Israil'in kuzeyinde yer alan yüksek güvenlikli Gilboa Hapishanesi'nden tünel kazarak kaçmisti.

?Hapisten kaçan Fetih Hareketi'nin silahli kanadi El-Aksa Sehitleri Tugayi üyesi Zekeriya ez-Zubeydi ile Filistin Islami Cihad Hareketi mensubu Muhammed Kasim Arida, Yakub Mahmud Kadri ve Mahmud Abdullah Arida 10-11 Eylül tarihlerinde Israil güçlerince tekrar yakalanmisti.

Öte yandan hapisten firar eden diger iki Filistinli tutuklu Eyhem Fuad Kemamci ile Munadil Yakub Nufeyat'in da 19 Eylül sabaha karsi ele geçirilmesiyle firar eden tüm Filistinli tutuklular yakalanmisti.

Kaynak: AA