Usak'ta FETÖ'nün 'Kadin Yapilanmasi' Davasi Görülmeye Devam Edildi

Usak'ta, Fetullahçi Terör Örgütü'nün (FETÖ) "kadin yapilanmasi"na yönelik sorusturma kapsaminda haklarinda dava açilan 3'ü tutuklu 26 sanigin yargilanmasina devam edildi.

Usak 2. Agir Ceza Mahkemesinde görülen davanin durusmasina tutuklu ve bazi tutuksuz saniklar ile avukatlari katildi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda gerçeklestirilen durusmada, saniklar ile avukatlari maskeli ve sosyal mesafe kurallari dikkate alinarak salona alindi.

Durusmada, mahkeme heyetince saniklar ve avukatlarinin mütalaaya iliskin savunmalari dinlendi.

Ses ve Görüntülü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile savunma yapan tutuksuz sanik H.T, hakkindaki suçlamalari reddetti.

FETÖ ile hiçbir irtibatinin bulunmadigini savunan H.T, "Üniversite egitimi için geldigim Usak'ta yasadigim ev örgüt evi degildi. Kendi imkanlarimizla tuttugumuz ve giderlerini de yine kendi imkanlarimizla karsiladigimiz bir evdi. Terör örgütünün evinde kalmadim, okullarinda ve dershanelerinde egitim görmedim. Hiçbir suç islemedim. Beraatimi talep ediyorum." dedi.

Yine SEGBIS ile savunma yapan tutuksuz sanik I.B.Ö. ise hakkindaki suçlamalari reddederek, burs aldigi kisilerin örgüt üyesi oldugunu bilmedigini öne sürdü.

Tutuksuz sanik M.E. ise savunmasinda, "Hakkimdaki suçlamalari kabul etmiyorum. Ne kimseden para aldim ne de kimseye para verdim. Örgüt üyesi oldugu söylenen kisilerle bir araya sadece arkadaslik çerçevesinde geldim. Örgütsel hiçbir faaliyetim olmadi. Beraatimi talep ediyorum." ifadelerini kullandi.

Durusma yarin sanik ve avukatlarinin dinlenmesiyle devam edecek.

Usak merkezli 12 ilde 4 Eylül 2020'de FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonda 26 kadin gözaltina alinmis, 28 Haziran'da görülmeye baslanan davada savci, tüm saniklarin "silahli terör örgütü üyeligi" suçundan cezalandirilmasini talep etmisti. Mahkeme heyeti ara kararinda, iki tutuklu sanigin yurt disina çikis yasagiyla tahliyesine karar vermisti.

Kaynak: AA