'Temyiz Mahkemelerinde Mükemmeliyet' Sempozyumu Düzenlendi

Yargitay Baskani Akarca: 'Yargi görevinin hakkiyla yerine getirilebilmesi için en ileri adalet standartlari gelistirilmeli ve uygulanmalidir'.

Yargitay Baskani Mehmet Akarca, "Yargi görevinin hakkiyla yerine getirilebilmesi için en ileri adalet standartlari gelistirilmeli ve uygulanmalidir." dedi.

Yargitayin yeni hizmet binasinda düzenlenen ilk uluslararasi organizasyon olan "Temyiz Mahkemelerinde Mükemmeliyet" sempozyumuna, Akarca ve Yargitay üyeleri ile Azerbaycan, Arnavutluk, Bosna Hersek, Kosova, Romanya, Filistin, Kuzey Makedonya, Kirgizistan, Kuveyt, Kazakistan, Bulgaristan ve Özbekistan'dan yüksek yargi mensuplari katildi.

Sempozyumun açilisinda konusan Yargitay Baskani Akarca, temyiz mahkemelerinin temel görevinin, hukuki denetim yapmak ve hukukun tüm ülkede esit sekilde uygulanmasini saglamak, en önemli sorumluluklarinin ise içtihat birligini gerçeklestirmek oldugunu bildirdi.

Özgürlük, adalet ve toplumsal baris gibi toplumun temellerinin ancak iyi isleyen bir yargi sistemi ile korunabilecegine isaret eden Akarca, sunlari kaydetti:

"Ifa ettigimiz vazifenin içinde yasadigimiz toplum için yasamsal önemi, bizi özverili çalismaya yönelten en önemli motivasyondur. Yargi görevinin hakkiyla yerine getirilebilmesi için en ileri adalet standartlari gelistirilmeli ve uygulanmalidir. Temyiz mahkemelerinin görevlerini layikiyla yerine getirebilmesi için mahkemenin yönetimi, hizmet kalitesi ve is süreçleri konusunda öz degerlendirme yapmasina olanak saglayan baglayici olmayan bir rehber hazirlanmasi, karsilasilan güçlüklerin asilmasina önemli katkilar saglayabilir."
Kaynak: AA