Sinema Ve Tiyatro Sanatçisi Ferhan Sensoy, Son Yolculuguna Ugurlandi

Tesvikiye Camii'nde ikindi vakti kilinan cenaze namazina sanatçinin ailesi, Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz'in yani sira sevenleri ve dostlari katildi Sensoy'un eski esi Derya Baykal: 'Türk tiyatrosu ve edebiyati için çok büyük kayip' Oyuncu Demet Akbag: 'Ferhan Sensoy, kendi prensiplerinden ödün vermeden yillarca temsil eden tiyatro sanatinin çok önemli bir temsilcisidir. Çok üzgünüm, rahatsizligini biliyordum ama ölüm gerçegiyle yüzlesmek hepimiz için çok aci verici. Ülkemizin, tüm sanatseverlerin ve tabii ki ailesinin basi sag olsun'

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, senaryo yazari, sair ve Ortaoyuncular Tiyatro Toplulugunun kurucusu Ferhan Sensoy, Tesvikiye Camii'nde kilinan cenaze namazinin ardindan son yolculuguna ugurlandi.

Ikindi namazini müteakip kilinan cenaze namazina sanatçinin ailesi, Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz'in yani sira sevenleri ve dostlari katildi.

Ferhan Sensoy'un eski esi Derya Baykal ile kizlari Müjgan Ferhan ve Derya Sensoy taziyeleri kabul etti.

- "Türk tiyatrosu ve edebiyati için çok büyük kayip"

Derya Baykal, basin mensuplarina yaptigi açiklamada, basinin cenazeye olan ilgisinden memnuniyet duydugunu belirtti.

Baykal, "Ferhan Bey bu güzel ilginizi görse çok hosuna giderdi. Türk tiyatrosu ve edebiyati için çok büyük kayip. Bunu benim söylememe bile gerek yok." dedi.

Oyuncu Demet Akbag ise Ferhan Sensoy'un Türk tiyatrosu için çok önemli bir isim oldugunu söyledi.

Ülkenin kiymetlilerinin kendileri yas aldikça birer birer göç ettigini ifade eden Akbag, sunlari kaydetti:

"Hayat onlarsiz daha sevimsiz hale geliyor. Hakikaten kiymetli insanlarimizi erken denilebilecek yaslarda kaybedince daha da büyük oluyor acimiz. Ferhan Sensoy, kendi prensiplerinden ödün vermeden yillarca temsil eden tiyatro sanatinin çok önemli bir temsilcisidir. Çok üzgünüm, rahatsizligini biliyordum ama ölüm gerçegiyle yüzlesmek hepimiz için çok aci verici. Ülkemizin, tüm sanatseverlerin ve tabii ki ailesinin basi sag olsun."

Kilinan namazin ardindan Sensoy'un cenazesi Zincirlikuyu Mezarligi'na defnedildi.
Kaynak: AA