Pakistan'da Kesmirli Lider Geylani Için Giyabi Cenaze Namazi Kilindi

Pakistan'in çesitli sehirlerinde, Kesmir'in önde gelen lideri Seyyid Ali Sah Geylani'nin vefati dolayisiyla giyabi cenaze namazi kilindi ve protesto gösterileri düzenlendi.

Baskent Islamabad, Karaçi ve Muzafferabad sehirlerinde düzenlenen giyabi cenaze namazlarina binlerce kisi katildi.

Cemaat-i Islami Partisi tarafindan baskent Islamabad'da düzenlenen giyabi cenaze namazinin ardindan katilimcilar Hindistan'i protesto etti.

Hindistan karsiti sloganlar atan göstericiler, Kesmir halki ile de dayanisma mesajlari paylasti.

- Pakistan Disisleri Bakanligindan tepki

Pakistan Disisleri Bakanligi Sözcüsü Asim Iftikhar Ahmed, Islamabad'da yaptigi basin açiklamasinda, Geylani'nin naasina el konularak polis nezaretinde defnedilmesine tepki gösterdi ve bunu "barbarca bir eylem" olarak niteledi.

Seyyid Ali Geylani'nin isminin gizli tutulmasini isteyen yakin akrabasinin, AA muhabirine telefonda yaptigi açiklamaya göre, Hindistan polisi ve paramiliter güçler, hayatini kaybeden liderin evine baskin düzenleyerek Geylani'nin "sessizce gömülmesi" konusunda israr etmisti.

Aile üyeleri, Geylani'yi sabah namazini müteakip topraga vermek istemis ancak Srinagar'da ev hapsinde hayatini kaybeden lider, polis nezaretinde defnedilmisti.

Geylani'nin cenaze namazinin düsük katilimla ve defin islemlerinin sessizce gerçeklesmesi konusunda direten Hint güçleri, daha sonra Geylani'nin naasina el koyarak aile üyesi ve akrabalarindan da kimsenin cenazeye katilmasina izin vermemisti.

- Geylani dün hayatini kaybetmisti

Geylani, ev hapsinde tutuldugu Cammu Kesmir'in Srinagar sehrindeki evinde dün geç saatlerde yasamini yitirmisti.

91 yasinda hayata veda eden Geylani, 2010'dan bu yana ev hapsindeydi.

Kaynak: AA