New York Ve New Jersey'deki Siddetli Yagisin Neden Oldugu Selde Ölenlerin Sayisi 14'E Yükseldi

ABD'nin kuzeydogusunda da etkisini gösteren Ida Kasirgasi'nin neden oldugu siddetli yagis ve sel sonucu New York ve New Jersey'de hayatini kaybedenlerin sayisi 14'e yükseldi.

ABD'nin güneyinde Louisiana eyaletini vurduktan sonra kuzeydogu yakasinda etkili olan Ida Kasirgasi can kayiplarina neden oldu ve ciddi hasar birakti. New Jersey'de bir evde 5 kisinin daha hayatini kaybetmesi sonucu yetkililer selde ölenlerin sayisinin 14'e yükseldigini açikladi.

New York Belediye Baskani Bill de Blasio'nun acil durum ilan ettigi kentte metro istasyonlarini su basti, New Jersey'nin güneyinde olusan hortum evlerin çatilarinin yikilmasina neden oldu. Pennsylvania eyaletinin Philadelphia kentinde de bir otoyol sular altinda kaldi.

New York Itfaiye Departmani, kentte çok sayida kisiyi mahsur kaldiklari araçlarindan ve su basan metro istasyonlarindan çikardi.

New York Metropolitan Ulasim Birimi, yaptigi açiklamada, bazi metro istasyonlarinda ulasimin askiya alindigini bildirdi. Sabah saatlerinde de selden zarar gören metro istasyonlarinda ulasimin yapilamadigi görüldü.

New Jersey'de ise Newark Havalimanini siddetli yagis nedeniyle su basti ve 190 uçus iptal edildi.

New York, New Jersey ve Pennsylvania eyaletlerinde 200 binden fazla kisi de elektrik kesintilerinden etkilendi.

Kaynak: AA