Kemik Kanserini Yenen 10 Yasindaki Ecrin, Kitabini 'Mutlu Son'la Tamamladi

Hastaliga karsi 1,5 yil mücadele veren Ecrin Aydog, bir çocugun hasta yataginda hissettiklerini yetiskinlere anlatabilmek ve kanserli çocuklara destek vermek için kitap kaleme aldi 'Bir Ecrin Hikayesi' adli kitabi kaleme alan Ecrin Aydog: 'Onkoloji çocuklarinin hastanede neler yasadigini anlatmak istedim. Onlarin da bir kitabi olmaliydi. Ben o kitabi mutlu sonla bitirdim'

EFSUN ERBALABAN YILMAZ - Usakli Ecrin Aydog, 9 yasinda yakalandigi kemik kanserini yendikten sonra onkoloji servisindeki çocuklarin duygularini anlatan ve mutlu sonla tamamlanan bir kitap kaleme aldi.

Aybey Ilkokulu 2. sinif ögrencisi Ecrin'in, sol bacaginda agri ve sislik olusmasi üzerine ilk tetkiklerde dizinde 9 santimlik tümör tespit edildi.

Izmir'e sevk edilen Ecrin'in Dokuz Eylül Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesinde yapilan incelemeler sonucunda kemik kanserine (osteosarkom) yakalandigi belirlendi.

Ege Üniversitesi Hastanesinde kemoterapi almaya baslayan Ecrin, bacagindan ameliyat edildi ve isin tedavisi gördü.

Ecrin, kanserli hücrelerden tamamen kurtulamayinca ilaç tedavisine devam etti. Hastalikla mücadele sürecinde 16 kiloya düsen Ecrin, yürüyememeye basladi.

Ecrin'in babasi Ibrahim Aydog da bu süreçte isten çikarilinca aile, Izmir Hasta Çocuk Evleri Derneginin Balçova ilçesinde tahsis ettigi eve yerlesti. Hastanede ve evde 1 yil boyunca kanserle mücadele eden Ecrin, yasadiklarini, hissettiklerini her gün satirlara döktü.

Ecrin, zorlu tedavi süreci sonunda hastaligi yendi ama çocuk onkoloji servisinde yasadiklarini unutmadi.

Küçük kiz, Usak'taki okulunda baslayan agrilarini, Izmir'deki kemoterapi nedeniyle saçlarinin, kaslarinin, kirpiklerinin dökülmesini, güçsüzlükten yürüyememesini aktardigi günlüklerini "Bir Ecrin Hikayesi" adli kitabinda birlestirdi.

Kanseri yenerek hayallerini gerçeklestirmeye basladigini anlatan Ecrin, kitabini söyle tamamladi:

"Hayallerim gerçek oluyor, mutlu sona dogru ilerliyordum. Bu yazdiklarimi herkes okuyacak ve sunu diyecek, 'Ecrin bir çocuk, bunlari yasamis, üstelik bir de yazmis.' Bu kadarla kalmayacak. Nasil yazarak bir kitap haline getirdiysem yasadiklarimi bir de film yapacagim. Kötü günlerimin acisini güzelliklerle katbekat geri kazanacagim."

- Kanserli çocuklarin kitabi oldu

Ecrin Aydog, AA muhabirine, en büyük üzüntüyü kemoterapi nedeniyle saçlari dökülünce yasadigini söyledi.

Tüm üzüntülere ragmen savasmaktan vazgeçmedigini, hasta yatagindayken disari çikip oynamayi düsledigini anlatan Ecrin, "Amacim kanseri yenmekti, kanseri yendim, kitabimi da yazdim. Çok zor oldu. Mesela saçim, kasim, kirpigim kalmadi. Onkoloji çocuklarinin hastanede neler yasadigini anlatmak istedim. Onlarin da bir kitabi olmaliydi. Ben o kitabi mutlu sonla bitirdim." dedi.

Kitapla hasta çocuklarin ve ailelerinin moral bulmasini istedigini söyleyen Ecrin, "Arkadaslarima selam gönderiyorum. Hiç umutsuzluga kapilmasinlar, ben çok hastaydim ama simdi iyilestim." diye konustu.

Ecrin, tedavisi sirasinda kendisine destek veren herkese tesekkür ederek, bundan sonra hayali olan "veterinerlik" meslegine ulasabilmek için egitimine devam edecegini belirtti.

- Anne Pelin Aydog'un gözü hala yasli

Ecrin'in annesi Pelin Aydog ise evladinin kanserden kurtuldugunu ancak hala hastanede olan çocuklari ve ailelerini, onlarin hissettiklerini çok iyi anladiklarini aktardi.

"Hiçbir imtihan evlat imtihanina benzemiyor hep elin gögsünde, yüregin agzinda yasiyorsun. Biz bu korkuyla yasamaya alistik" diyen Aydog, kizi hayallerine kavustugu için mutlu oldugunu ifade etti.

Kendilerine bu süreçte kucak açan Izmir Hasta Çocuk Evleri gönüllülerine de tesekkürlerini ileten Aydog, "Onlarin evinde kaldik. Kitabin geliriyle hem Izmir'de hayatimizi yeniden kurmak hem de hastalik sürecini geçirdigimiz bu evin tadilatini yaptirmak istiyoruz. Ecrin'in adini iyilestigi odaya yazdirmayi amaçliyoruz."

Aydog, "Bir Ecrin Hikayesi" adli kitabi almak isteyenlerin sosyal medya hesabi veya dernek araciligiyla kendilerine ulasabilecegini sözlerine ekledi.

Izmir Hasta Çocuk Evleri Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Sevil Ozan da tedavi sürecinde dernek evlerinde kalan ve iyilesen çocuklarin ve ailelerinin mutlulugunu paylastiklarini, Ecrin Aydog'un da kitap yazarak kendilerini gururlandirdigini anlatti.

Kaynak: AA