Kars'ta Girisimci Kadinlarin El Emegiyle Hazirladigi Yöresel Ürünler Satisa Sunuldu

Kars Ticaret Il Müdürü Adem Beyribey: 'Her zaman kadin girisimcileri destekliyoruz. Bakanligimiz tarafindan her yil projeler açiklaniyor, projelerde hibeler destekler veriliyor, bu desteklerden de faydalanmasi için kadin kooperatiflerimize bilgiler aktariyoruz'

Kars'ta kadin girisimcilerin el emegiyle hazirladigi kete, kasar ve bal gibi yöresel ürünler sergide satisa çikarildi.

Kentte Kagizman Yöresel Ürünler Kadin Girisimci Üretimi ve Isletme Kooperatifi, Cilavuz Tarimsal Kalkinma Kooperatifi ve 4K Kars Kadinlari Kalkindirma Kooperatifinde çalisan üye kadinlar, GAMP Konagi yanindaki alanda açilan sergide, kete, Kagizman elmasi, eriste, kasar, bal gibi yöresel ürünler, vatandaslarin begenisine sundu.

Sergi açilisina Kars Valisi ve Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kiliç, AK Parti Il Baskani Adem Çalkin ve vatandaslar katildi.

Kars Ticaret Il Müdürü Adem Beyribey, AA muhabirine kadin girisicilerin bölge ve aile ekonomisine kakti sunmak için bu gibi çalismalara her zaman destek verdiklerini söyledi.

Bugün açilan sergiyle ürünlerin tanitimini yaparak daha fazla satis planladiklarini ifade eden Beyribey, "Burada kadin girisimciler açtiklari stantlarda kendi ürettikleri ürünleri sergiliyorlar. Sergi aksama kadar devam edecek, burayi ziyaret eden vatandaslar ürünlerden satin alabilirler. Her zaman kadin girisimcileri destekliyoruz. Bakanligimiz tarafindan her yil projeler açiklaniyor, projelerde hibeler destekler veriliyor, bu desteklerden de faydalanmasi için kadin kooperatiflerimize bilgiler aktariyoruz." dedi.

4K Kars Kadinlari Kalkindirma Kooperatifi Baskan Yardimcisi Zühal Oksak ise kurduklari kooperatifle yöresel ürünler üretip sattiklarini anlatarak, su ifadeleri kullandi:

"Kadinlar aslinda hep ürün yapardi ama pazar alani bulamadiklari için satamiyorlardi, kooperatif sayesinde yaptiklari ürün sayesinde para kazanmis oluyorlar. Kooperatifte, eriste, kete, pisi, domates soslari, bunlari yapip üretiyorlar. Hedeflerimize çalisarak, daha fazla üreterek ulasmaya çalisiyoruz."
Kaynak: AA