Karadeniz Bölgesi'nin Bazi Kesimleri Için Kuvvetli Yagis Uyarisi

Zonguldak, Bartin, Ordu ve Trabzon ile Kastamonu'nun kiyi, Sinop'un bati, Samsun'un dogu ilçelerinde kuvvetli, Giresun'da çok kuvvetli ve yer yer siddetli, Rize çevreleri ile Artvin'in kiyi kesimlerinde siddetli ve asiri yagis bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlügünden yapilan uyariya göre, yarin ülkenin kuzey ve iç kesimleri parçali, yer yer çok bulutlu olacak.

Marmara'nin kuzeydogusu, (Amasya, Çorum hariç) Karadeniz Bölgesi ve Dogu Anadolu'nun kuzeydogusu ile bu aksam ilk saatlerde Kahramanmaras çevrelerinin yerel saganak ve gök gürültülü saganakli, diger yerlerin az bulutlu ve açik geçecegi tahmin ediliyor.

Yagislarin Zonguldak, Bartin, Ordu ve Trabzon ile Kastamonu'nun kiyi, Sinop'un bati, Samsun'un dogu ilçelerinde kuvvetli, Giresun'da çok kuvvetli yer yer siddetli, Rize çevreleri ile Artvin'in kiyi kesimlerinde siddetli ve asiri olmasi öngörülüyor.

Hava sicakliklarinin kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 6 derece altinda, diger yerlerde mevsim normalleri civarinda olmasi bekleniyor.

Rüzgarin, genellikle kuzeyli yönlerden orta kuvvette, Marmara'nin güney, Ege'nin kiyi, Iç Anadolu'nun dogu, Orta Karadeniz'in kiyi, Dogu Anadolu'nun bati kesimlerinde yer yer kuvvetli esecegi tahmin ediliyor.

Kaynak: AA