Hastanede 'Asi Olun' Çagrisi Yapan Koronavirüs Hastasi, Bir Gün Sonra Hayatini Kaybetti

Karaman'da yakalandigi koronavirüs sonucu hayatini kaybeden 57 yasindaki Süleyman Can'in, bir gün önce yogun bakimdayken çektigi video ile "asi olun" çagrisi yaptigi ortaya çikti.

Alinan bilgiye göre, uzun süre Almanya'da yasayan Süleyman Can, emekli olduktan sonra haziran ayinda memleketi Karaman'a döndü.

Karaman'da yasamaya baslayan Can, yakinlarinin tüm uyari ve israrlarina ragmen asi olmadi. Koronavirüse yakalanan ve geçen hafta Karaman Egitim Arastirma Hastanesinde tedavi altina alinan Can, bu gece yogun bakimda hayatini kaybetti. Can'in vefatindan bir gün önce hastaneden çektigi video ile yakinlarina "asi olun" çagrisi yaptigi anlasildi.

Can'in akrabasi Bünyamin Katirci, AA muhabirine yaptigi açiklamada, koronavirüse bir kayip daha vermenin üzüntüsünü yasadiklarini söyledi.

Dün Can ile hastanede tedavi gördügü sirada telefonla görüstügünü ifade eden Katirci, sunlari kaydetti:

"Bana çok kötü oldugunu nefes alamadigini söyledi. Ben de çevremde asiya karsi olanlar oldugunu, onlari asiya ikna için kendini yormadan çektigi sikintilari anlatan, asi olmanin önemini vurgulayan bir video çekmesini rica ettim. Bir video çekerek bana gönderdi. Bunu sosyal medyada paylastik. Maalesef bugün sabah saatlerinde vefat ettigi haberini aldik. Çok üzgünüz. Asi olmus olsaydi belki su an yasiyor olacakti. Ben herkesi asi olmaya davet ediyorum."

Can, dün çektigi videoda, asi olmanin önemine dikkat çekerek, "Ben asimi olmadim. O yüzden çok büyük sikintilar içerisindeyim. Nefes alamiyorum. Asinizi yaptirmayi ihmal etmeyin." ifadelerini kullandi.

?????

Kaynak: AA