Filistin Yönetiminin Kararinin Ardindan Gazze'de Lise Ögrencilerinin Asilama Süreci Basladi

Filistin yönetiminin lise ögrencilerinin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi asilanmasi karari sonrasinda Gazze'deki Filistin Saglik Bakanligi, asilama sürecini baslattigini duyurdu.

Gazze Seridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan Halid el-Hasan Lisesinin Müdürü Halid el-Mezin, AA muhabirine yaptigi açiklamada, asinin zorunlu olmadigini söyledi.

Ögrencilerin önceden bilgilendirildiklerini ve velilerinden onay alindigini aktaran Mezin, asi konusunda soru isaretleri bulunan ögrenciler için de bilinçlendirme çalismalari yürüttüklerini kaydetti.

Son iki yildir oldugu gibi yeniden kapanmaya maruz kalmamak ve yüz yüze egitim için asinin son derece önemli oldugunu belirten Mezin, okuldaki idari kadro ve ögretmenlerin de kendilerini daha önce asi kampanyasina hazirladiklarini aktardi.

Filistin yönetimi, 30 Agustos'ta lise ögrencilerinin yeni tip koronavirüse karsi asilanmasina karar vermisti.

Filistin Egitim Bakanligi Sözcüsü Sadik el-Hudur asilama sürecinde ilk asamanin Bati Seria ve Gazze Seridi'nde lise ögrencilerine Pfizer/BioNTech asisinin ilk dozunun yapilmasiyla baslayacagini ve bu asamanin iki hafta içinde tamamlanmasinin planlandigini aktarmisti.

Kaynak: AA