Fethiye Belediye Baskani Alim Karaca'dan Ses Ve Görüntü Kaydi Açiklamasi Açiklamasi

'Son birkaç gündür, çok çirkin yöntemler kullanilarak kayda alinan, basi sonu kesilip montajlanan bir ses ve görüntü kaydinin, çesitli sosyal medya hesaplarindan servis edildigi tarafimizca tespit edilmistir. Olay derhal adli kurumlara intikal ettirilmis, bu konudaki gerekli sorusturma baslatilmistir'

Mugla'nin Fethiye Ilçesi Belediye Baskani Alim Karaca, bir kisiye telefonda uzun süre küfrettigi iddiasiyla hakkinda suç duyurusunda bulunulmasiyla ilgili, "Son birkaç gündür, çok çirkin yöntemler kullanilarak kayda alinan, basi sonu kesilip montajlanan bir ses ve görüntü kaydinin, çesitli sosyal medya hesaplarindan servis edildigi tarafimizca tespit edilmistir. Olay derhal adli kurumlara intikal ettirilmis, bu konudaki gerekli sorusturma baslatilmistir." dedi.

Karaca, yazili açiklamasinda, yasanan durumun üzücü oldugunu, ancak bir süredir karsilastiklari bu ve benzeri olaylarin kendilerini sasirtmadigini söyledi.

Yasananlarin kendisini çocuklugundan bu yana taniyan ve ahlaken hiçbir süphesi olmayan yurttaslari rahatsiz eder hale getirdigini ifade eden Karaca, açiklamasinda su görüslere yer verdi:

"Son birkaç gündür, çok çirkin yöntemler kullanilarak kayda alinan, basi sonu kesilip montajlanan bir ses ve görüntü kaydinin, çesitli sosyal medya hesaplarindan servis edildigi tarafimizca tespit edilmistir. Olay derhal adli kurumlara intikal ettirilmis, bu konudaki gerekli sorusturma baslatilmistir. Bu ve buna benzer olaylara neden olan kisilerin ayni sahislar olmasi bir tesadüf degil, organize bir yapinin göstergesidir. Söz konusu sahislar, daha önce de amaçlari bilinen yerel medyayi kullanarak, aleyhimde son derece küçültücü ifadeler kullanmaktan kaçinmamislardir. Sahislar, Fethiye’de herkesçe taninan, özellikle spor kulüplerine sizarak, taraftar rolü ile akçeli islere bulasan, bu nedenle de toplum tarafindan hos görülmeyen ve kolay kullanilabilen kisiler olarak bilinmektedir. Fethiye’mizin son yillardaki yükselisinin, hiç kuskusuz bir takim çikar odaklarinin istahini kabarttiginin da farkindayiz. Konu yine, bunu ranta çevirmek isteyenlerin para meselesidir. Sahsimin ve Fethiye Belediyesinin bu tür zorbalara, santajcilara ödeyecegi tek kurus olamaz."

Karaca, Fethiye Belediyesi'nin son aylarda, yurttaslarin takdirini kazanan çalismalar içinde oldugunu, ancak her basarili çalismanin ardindan oldugu gibi, apaçik organize bir olayla karsi karsiya kaldiklarini bildirdi.

Yasananlardan kendisinin büyük üzüntü duydugunu anlatan Karaca, söyle devam etti:

"Fethiye disindaki yurttaslarimin, sahsimi yeterince tanimiyor olmasinin, benim için kendimi anlatmakta elverissiz bir durum olusturdugunun farkindayim. Bu nedenle yurttaslarimizdan özür dilerim. Ancak olayin sizlere ulasmayan ses kayitlari, suç belgeleri, olaylara dogrudan sahit olanlarin ifadeleri yargiya intikal etmistir, ettirilmeye devam edecektir."

Mugla'nin Fethiye ilçesinde yasayan Serkan Yilmaz, Fethiye Belediye Baskani Alim Karaca hakkinda telefonda uzun süre kendisine küfrettigi iddiasiyla suç duyurusunda bulunmustu.
Kaynak: AA