ESKI Genel Müdürlügünden Eskisehir'de Su Damacanasindan Hortum Çiktigi Iddiasiyla Ilgili Açiklama Açiklamasi

'Olayda sorumlulugu bulunan kisi ya da kisilerle ilgili gereken yapilacak ve kamuoyuyla da gerekli bilgiler paylasilacaktir'.

Eskisehir Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (ESKI) Genel Müdürlügünce dolumu yapilarak satilan 12 litrelik Kalabak suyu damacanalarindan birinden hortum çiktigi iddiasina iliskin kurum bünyesinde baslatilan sorusturmanin sürdügü duyuruldu.

Genel Müdürlükten yapilan açiklamada, Eskisehir'in en önemli simgelerinden olan Kalabak suyunun, her gün on binlerce kisinin güvenle tükettigi, sorumlu kurumlarin incelemelerinde de her daim saglik açisindan uygun bulunan Türkiye'nin önemli kaynak sularindan biri oldugu belirtildi.

Kimi basin organlarinda söz konusu iddiaya yer verildigi hatirlatilan açiklamada sunlar kaydedildi:

"Habere konu olan iddia ile ilgili 1 Eylül tarihinde Belediyemize veya Alo 185 üzerinden ESKI Genel Müdürlügümüze ulasmis bir sikayet bulunmamaktadir. Tarafimiza dogrudan bir müracaat olmamasi ve söz konusu damacananin tarafimiza iletilmemis olmasina ragmen sosyal medyada yer alan görüntüler ve sikayetler üzerine kurumumuz ivedilikle harekete geçmis ve konuyla ilgili sorusturma baslatmistir. Sorusturma tamamlandiktan sonra, yasanan ve bizleri de son derece üzen bu olayda sorumlulugu bulunan kisi ya da kisilerle ilgili gereken yapilacak ve kamuoyuyla da gerekli bilgiler paylasilacaktir. Münferit bu olayla ilgili sehrimizin bir degeri ve markasi olan Kalabak'in yipratilmamasi tüm Eskisehirlilerden ricamizdir."
Kaynak: AA