Diyarbakir Annelerinin Eylemini 'Annemin Sesi' Adiyla 3 Dilde Kitaplastirdi

Yazar Tülay Demir Oktay: 'Annelerin magduriyetini ve çocuklarinin bir sekilde kandirilarak kaçirilmis olmasinin bilinmezligi beni çok üzdü. Bundan dolayi Avrupa'ya tanitmak ve bilmeyenlerin bilmesine vesile olmak için böyle bir yola çiktim. Umarim amacina ulasir'

Yazar Tülay Demir Oktay, daga kaçirilan çocuklari için HDP Il Baskanligi binasi önündeki evlat nöbetini sürdüren Diyarbakir annelerinin eylemini "Annemin Sesi" adiyla 3 dilde kitap haline getirdi.

Çocuklarinin PKK'li teröristlerce daga kaçirilmasindan HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakir annelerinin 3 Eylül 2019'da baslattigi oturma eylemi 731'inci gününe girdi.

Yazar Oktay, Türkçe, Ingilizce ve Felemenkçe dillerinde 2 yilda hazirladigi kitabini tamamladi. Eylem yapan anneleri ziyaret eden Oktay, onlara kitabini hediye etti.

Oktay, 2 yil önce annelerin eylemine iliskin röportaj yapmak için Diyarbakir'a geldigini animsatarak, burada bulundugu sürede eylemin çok derin, hassas ve büyük oldugunu algiladigini söyledi.

Yillardir mücadele ettikleri terör örgütünün gerçek yüzüyle anneler sayesinde tanistigini dile getiren Oktay, annelerin hikayesinin, isin iç yapisinin ne kadar tehlikeli oldugu boyutunu ögrenmenin kendisini çok etkiledigini belirtti.

Türkiye'de büyük bir kesimin terör örgütünü ve yasananlari bildigini ifade eden Oktay, söyle konustu:

"Ancak yurt disinda çok fazla bilinmiyor. Bu nedenle yurt disinda yabanci dilde bu kitabi yazip Avrupalilarin bu konuyu ögrenmelerini, terörün ne denli büyük siddetli oldugunu göstermeyi çok istedim. Annelerin magduriyetini ve çocuklarinin bir sekilde kandirilarak kaçirilmis olmasinin bilinmezligi beni çok üzdü. Bundan dolayi Avrupa'ya tanitmak ve bilmeyenlerin bilmesine vesile olmak için böyle bir yola çiktim. Umarim amacina ulasir."

Oktay, kitap çalismasi için anneleri sürekli ziyarete geldigini ve terör örgütü PKK'dan kaçan gençlerle tanismaya basladigini bildirdi.

Oktay, "Röportajlar çogalinca bunu kitap haline getirmeye karara verdim. Kitabin bitmesiyle buraya geldim. Bu kitap asil annelerin eseridir. Bunun içerisine benim bir katkim yok. Onlarin kendi hikayeleri kitapta yer aliyor. Annelere kitabi getirdim. Eylem üçüncü yila giriyor. Anneleri destek vermek amaciyla geldim. Terör örgütüne karsi birlik mesajini ülkece bütün anneler olarak birlikte vermeliyiz. Yarin sesimizi duyan bütün annelerin Diyarbakir annelerine destek vermelerini bekliyorum." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA