CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel, Hatay'da Yeni Anayasa Çalismalariyla Ilgili Konustu Açiklamasi

'Yeni yaptigimiz anayasada vatandaslarin hepsinin esit, baris ve kardesçe yasayabilecegi bir toplumsal mutabakat olacak. O anayasayi milletimiz için hep beraber yapacagiz'

CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel, Hatay'da partisinin yeni anayasa çalismalarini anlatarak, "Yeni yapilacak anayasada doga, çevre olacak. Kadinlara ve engellilere karsi koruyucu pozitif ayrimcilik maddeleri olacak. O anayasada hukukun üstünlügü, yargi bagimsizligi, bagimsiz Anayasa Mahkemesi olacak. O anayasada asgari ücretlinin maasindan vergi alinmamasi, sürdürebilir kalkinma için, ülkenin önünü açabilecek her türlü düzenleme olacak." dedi.

CHP Hatay Il Baskanliginda partililer ile bir araya gelen Özel, bu ziyaretlerinde Hatay'da partilerinin rekor oy aldigi bazi ilçelere gidemediklerini, daha sonraki ziyaretlerinde o ilçeleri ziyaret edeceklerini söyledi.

Kentte, güçlenmekte olduklari ilçeleri ziyaret ettiklerini anlatan Özel, "Gittigimiz her ilçede partimize karsi bir teveccüh, artan bir ilgi var. Iktidarin uygulamalarindan bezginlik var. Hatay'da gördügüm birlik beraberlik, çalisma takdire deger. Bunu arttirarak sürdürecegiz." diye konustu.

Partisinin yeni anayasa çalismalarina önem verdigini aktaran Özel, Yeni yaptigimiz anayasada vatandaslarin hepsinin esit, baris ve kardesçe yasayabilecegi bir toplumsal mutabakat olacak. O anayasayi milletimiz için hep beraber yapacagiz." ifadelerini kullandi.

Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas'i, Büyüksehir Belediyesi Spor Kompleksi ve Yasam Merkezi'nde ziyaret eden Özel, daha sonra tarihi Antakya Uzun Çarsi esnafini ziyaret etti.

Burada esnaf ve vatandaslarla sohbet eden Özel, esnafin sundugu çesitli ikramlarin tadina bakti.

Özel, son olarak Kumlu ilçesinde bulunan Adnan Menderes Parki'nda mahalle muhtarlari ve vatandaslarla bir araya geldi.

Kaynak: AA