Antalya'ya Gelen Turist Sayisi 5 Milyon 342 Bine Ulasti

Vali Ersin Yazici: 'Uzayan turizm sezonuyla birlikte misafirlerimizi Antalya'da güvenli bir sekilde karsilayip, agirlamaya ve tatil dönüsü ugurlamaya devam edecegiz'.

Antalya Valisi Ersin Yazici, kente gelen turist sayisinin 5 milyon 342 bine ulastigini belirterek, uzayan turizm sezonuyla misafirleri güvenli sekilde karsilayip, tatil sonrasi ugurladiklarini bildirdi.

Fraport TAV Antalya Havalimani'nin genisletilen Dis Hatlar-2 Terminali'nde incelemelerde bulunan Yazici, havalimaninda yapilan çalismalarin, planlanan projelerin ve kapasitenin daha da arttirilmasi için atilacak adimlarin degerlendirildigi toplantiya katildi.

Yazici, yaptigi konusmada, özellikle gelen uçak ve turist sayisinin fazla oldugu cuma, cumartesi ve pazar günleri günlük 65-70 bin arasi misafirin giris yaptigini anlatti.

Havalimaninda salgin kurallari kapsaminda en üst kapasitede hizmet verilmesine ragmen turistlerin Antalya'ya yogun ilgisi nedeniyle kontrol ve bagaj alim noktalari ile otopark alanlarinda zaman zaman yogunluk yasanabildigini aktaran Yazici, bu yogunlugu minimuma indirmek için kapasite artirimi yapildigini vurguladi.

Yazici, 22 Haziran'da Rusya Federasyonu'ndan uçuslarin baslamasiyla Antalya'da turist sayisinin artisa geçtigini hatirlatarak, 1 Eylül itibariyla kente gelen turist sayisinin 5 milyon 342 bine ulastigini vurguladi.

Dis Hatlar-2 Terminali'nde yapimi tamamlanan 3 bin 500 metrekare yeni hizmet binasi ile check-in islemleri ve bagaj alim noktalarini inceledigini anlatan Yazici, sunlari kaydetti:

"Misafirlerimizin pasaport kontrolünden bagaj alimina, gümrük kontrolünden otoparka hatta havalimanindan ayrilana kadar yasanan yogunlugun önüne geçmek için tamamlanan ve devam eden projelerimiz var. Uzayan turizm sezonuyla birlikte misafirlerimizi Antalya'da güvenli bir sekilde karsilayip agirlamaya ve tatil dönüsü ugurlamaya devam edecegiz. Kontrol noktasi sayimizi, pasaport kontrolü için polis memuru sayimizi arttirdik ve arttirmaya da devam edecegiz."

Toplantiya, havalimanindan sorumlu Vali Yardimcisi Cengiz Cantürk, Fraport TAV Antalya Havalimani Genel Müdürü Deniz Varol, Havalimani Emniyet Sube Müdürü Ahmet Çitak, Devlet Hava Meydanlari Isletmesi Antalya Havalimani Basmüdürü Ilhami Simsek de katildi.

Kaynak: AA