Antalya'da Projeye Dahil Edilen 100 Bin Çocuk Yüzme Ögrendi

Gençlik ve Spor Il Müdürü Yavuz Gürhan: 'Antalya'nin bazi ilçelerine 9 portatif havuz kurduk. 1 metre 20 santimetre derinligindeki havuzlarda antrenör ve cankurtaran mevcut. Hijyenik olan bu havuzlarda saat basi numune aliniyor. Simdiye kadar projeden 100 bin çocuk faydalandi' 'Biz il müdürlügümüz olarak 2021 yili için 'Yüzme bilmeyen kalmasin' projemizde 100 bin hedef belirlemistik. 'Yüzme ögretecegiz' sözümüzü pandemiye ragmen gerçeklestirmenin gururunu yasiyoruz'

Antalya'da "Yüzme bilmeyen kalmasin" projesiyle 100 bin çocuk yüzme ögrendi.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, söz konusu projeye Antalya'da devam ediliyor.

Gençlik ve Spor Bakanliginca ülke genelinde bu yil içinde en az 1 milyon kisiye yüzme ögretilmesi hedefiyle yola çikilan "Yüzme bilmeyen kalmasin" projesi kapsaminda Antalya'daki açik, kapali havuzlarin yani sira deniz, portatif havuzlarda devam eden yüzme kurslarina çocuklarin ilgisi artiyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Antalya Gençlik ve Spor Il Müdürü Yavuz Gürhan, kentte projeye gösterilen ilgiden memnun olduklarini söyledi.

Egitimlerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri altinda sürdügünü aktaran Gürhan, sunlari kaydetti:

"Antalya'nin bazi ilçelerine 9 portatif havuz kurduk. 1 metre 20 santimetre derinligindeki havuzlarda antrenör ve cankurtaran mevcut. Hijyenik olan bu havuzlardan saat basi numune aliniyor. Simdiye kadar projeden 100 bin çocuk faydalandi. Biz il müdürlügümüz olarak 2021 yili için 'Yüzme bilmeyen kalmasin' projemizde 100 bin hedef belirlemistik. 'Yüzme ögretecegiz' sözümüzü pandemiye ragmen gerçeklestirmenin gururunu yasiyoruz. Amacimiz yüzme ögrenmek isteyen herkese yüzme ögretmek. Diger kamu kurum ve kuruluslarinin havuzlari, özel spor tesisleri, büyük sitelerin havuzlarini da kullaniyoruz. Ayrica birçok ilçede denizde de yüzme ögretiyoruz."
Kaynak: AA