Ankara Caddelerinde 19 Yeni Otobüs Hizmet Verecek

Ankara Büyüksehir Belediyesi EGO Genel Müdürlügü, baskentlilerin daha rahat ve konforlu yolculuk yapabilmesi amaciyla 19 yeni otobüsü filosuna katti.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, EGO Genel Müdürlügü, toplu ulasimda sikinti yasayan baskentlilerin daha rahat ve konforlu yolculuk yapabilmesi amaciyla 355 otobüs ile 22 BELKA elektrikli otobüsünün filoya katilacagi süreci baslatti.

Bu kapsamda, ilk olarak Devlet Malzeme Ofisi'nden (DMO) satin alinan 8 metre uzunluga sahip 51 otobüsten 19'u teslim alindi.

Düsük emisyon degerleri sayesinde çevreci özelligiyle üretimi yapilan 2021 model otobüsler, metro ring hatlarinda ve dar sokak ve caddelerin bulundugu bölgelerde hizmet verecek.

Otobüsler, Euro 6 motor teknolojisi özelligi, düsük dönüs yari çapi ve yüksek manevra kabiliyetiyle sehir içi dar sokak ve caddelerden artik daha kolay geçis yapabilecek.

Otobüsün alçak tabani binis kolayligi saglarken, engelli erisimine uygun tekerlekli sandalye rampasi sayesinde de engelli yolcular daha güvenli bir sekilde seyahat edebilecek.

Ihalesi ve sözlesme süreci tamamlanan dogalgazli körüklü solo otobüsler ile dizel körüklü otobüsler ise Kasim ayindan itibaren peyderpey teslim alinacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen EGO Genel Müdürü Nihat Alkas, Ankara'da en son 2013'te araç alimi yapildigini, bu tablonun degismesi için çalismalarini yogunlastirdiklarini kaydetti.

Alkas, bu kapsamda, 355 araç alimina yönelik büyük bir baslangiç yaptiklarini belirterek, söyle devam etti:

"Daha kisa mesafelerde metro ring seferlerini yapacak sekilde ya da büyük araçlarin manevra kabiliyetinin olmadigi dar sokak ve caddelerde servis verebilmek amaciyla, ölü kilometreleri ortadan kaldiracak donanima sahip araçlar satin aldik. Sefer sikligini artirmak ve yolcunun daha hizli sekilde metro istasyonlarindan varmak istedikleri noktalara ulasimini saglamak amaciyla 8,31 metre uzunluga sahip bu araçlari, Devlet Malzeme Ofisi üzerinden satin alarak bir çalisma yürüttük."

Kaynak: AA