Almanya'da SPD'nin Basbakan Adayi Scholz Açiklamasi 'Asiri Saga Karsi Harekete Geçmemiz Gerekiyor'

BERLIN – Almanya’da 26 Eylül’de yapilacak genel seçimlerde Sosyal Demokrat Partinin (SPD) basbakan adayi olan Olaf Scholz, asiri sagcilara karsi harekete geçmek gerektigini söyledi.

Almanya Basbakan Yardimcisi ve Maliye Bakani da olan Scholz, 16 kentte 24 saat Türkçe ve Almanca yayin yapan Metropol FM'e açiklamalarda bulundu.

Scholz, "Asiri saga karsi harekete geçmemiz gerekiyor. Internette ve birçok baska yerde meydana gelen asiri sagci kiskirtmalara karsi da sessiz kalmamamiz ve karsi durmamiz lazim. Bu tüm halkin görevi." degerlendirmesinde bulundu.

Irkçi saldirilarin gerçeklestigi Hanau ve Halle sehirlerini ziyaret ettigini dile getiren Scholz, asiri sagci saldirilar hakkinda olaylar gerçeklestikten sonra bir kez degil, uzun süre konusulmasi ve bunlarin akillarda kalmasi gerektigini kaydetti.

Scholz, internet üzerinden yapilan irkçi kiskirtmalara karsi yasalarin sertlestirildigini belirterek, bunlar yeterli olmadiginda baska adimlar atmaya da hazir olduklarini vurguladi.

Asiri sagci ve irkçi olaylari aydinlatmalari için polise ve savciliklara yardimci olmak gerektigini de ifade eden Scholz, hükümete geldiginde "demokrasi destekleme yasasini" çikarmak istedigini anlatti.

Scholz ayrica, asiri sagci ve popülist partilerin seçimlerde yüksek oranda oy almamasi için herkesi sandik basina giderek demokratik partilere oy vermeye çagirdi.

Kaynak: AA