Akfen GYO'nun Gelirleri Yüzde 200 Artti

Akfen GYO'nun 2021 yiliyla birlikte aldigi önlemler ve portföyüne kattigi Bodrum Loft Tatil Köyü, Isparta ile Kütahya ögrenci yurtlariyla birlikte sirketin temmuz ayindaki toplam kira geliri, geçen yilin ayni ayina göre yüzde 267 artarak 20 milyon TL'ye çikti Sirketin geçen yil 27 milyon TL olarak gerçeklesen ocaktemmuz arasi dönemi içeren 7 aylik dönemdeki gelirleri bu yilin ayni döneminde ise yüzde 200 yükselisle 83 milyon TL'ye ulasti Akfen GYO Genel Müdürü Sertaç Karaagaoglu: 'Yeniden yapilanma ile koronavirüsün yarattigi olumsuz tabloyu silerken, pandemi öncesi rakamlari da yakaliyoruz. Elde ettigimiz olumlu finansal tablolarimiz ile temettü dagitimi ve yeni yatirimlara odaklanacagiz'

Akfen Gayrimenkul Yatirim Ortakligi'nin (Akfen GYO) geçen yil 27 milyon TL olarak gerçeklesen ocak-temmuz arasi dönemi içeren 7 aylik dönemdeki gelirleri bu yilin ayni döneminde yüzde 200 yükselisle 83 milyon TL'ye ulasti.

Akfen GYO'dan yapilan açiklamaya göre, dünyayi etkisi altina alan koronavirüs salgininin getirdigi olumsuzluklara karsi 2021 yili basiyla birlikte önlemler almaya baslayan sirket, bu adimlarinin sonuçlarini hizli sekilde almaya devam ediyor.

Verilen bilgiye göre Akfen GYO'nun 2021 yiliyla birlikte aldigi önlemler ve portföyüne kattigi Bodrum Loft Tatil Köyü, Isparta ile Kütahya ögrenci yurtlariyla birlikte sirketin temmuz ayindaki toplam kira geliri, geçen yilin ayni ayina göre yüzde 267 artarak 20 milyon TL'ye çikti.

Sirketin geçen yil 27 milyon TL olarak gerçeklesen ocak-temmuz arasi dönemi içeren 7 aylik dönemdeki gelirleri bu yilin ayni döneminde ise yüzde 200 yükselisle 83 milyon TL'ye ulasti.

2007 ile 2017 yillari arasinda 300 milyon avroluk yatirimla sehir otelciligi konseptiyle yola çikan Akfen GYO, koronavirüs salginiyla birlikte dünyanin içine girdigi pandemi döneminden olumsuz etkilenen finansal yapisi için hizli adimlar atti.

Sirket art arda aldigi kararlarla 7 ayda salgin öncesi dönemi yakalamayi basardi.

2021 yili basindan itibaren 59 milyon avroluk yatirimla çogunlugu sehir otellerinden olusan portföyüne Bodrum Loft Tatil Köyü ile Isparta ve Kütahya ögrenci yurtlarini ekleyen Akfen GYO, portföyünü 21 otel, 2 ögrenci yurdu, 1 ofis binasi olarak yeniden yapilandirdi.

Akfen GYO ikinci adim olarak 15'i Türkiye'de ve 4'ü Rusya'da olmak üzere 19 otelini isleten dünyanin önde gelen zincirlerinden Accor Grubu ile kira sözlesmesini revize ederek kendi lehine iyilestirdi. Bu degisiklik Akfen GYO’nun sagladigi kira gelirlerine yilbasindan itibaren artis olarak yansidi.

Sirket üçüncü adiminda kreditörleri ile anlasarak mevcut borç tutari olan 178 milyon avroyu önce 10 yil vadeli olarak yeniden yapilandirdi, sonra da yaptigi yeni sermaye artisi ile 44 milyon avrosunu erkenden ödedi.

Bu adimlarini sermaye artirimlariyla da destekleyen Akfen GYO, 2021 yili basindan itibaren 3 sermaye artisi gerçeklestirdi.

Böylelikle sirketin sermayesi sadece 8 aylik dönemde 5 kat büyüme gösterirken, Akfen GYO, bu adimlariyla kredi derecelendirme sirketi JCR Avrasya tarafindan "yatirim yapilabilir" derecesi de aldi.

Önemli bir dönüsüm operasyonuna imza atan sirketin gelirleri 2021 yilinin ilk 7 aylik döneminde geçen yila göre yüzde 200 artis göstererek 83 milyon TL'ye çikarken, salgin öncesi dönem rakamlari da yakalanmis oldu.

Sirketin sahip oldugu 15'i Türkiye'de, 4'ü Rusya'da bulunan toplam 19 otelinden elde ettigi temmuz ayi kira geliri ise 2020 yilinin ayni ayina göre yüzde 339 artis göstererek 1,1 milyon avroya çikti. Ocak-temmuz dönemi gelirleri ise geçen yila göre yüzde 111 artisla 3,7 milyon avro oldu.

- "Bodrum Loft'un modern köy yasamini tatilciler ile bulusturan konsept çok ilgi gördü"

Açiklamada görüslerine yer verilen Akfen GYO Genel Müdürü Sertaç Karaagaoglu, Akfen GYO'nun portföyünün sehir otellerinden olusmasi sebebiyle geçen yil pandemi kaynakli gelir düsüslerinin yüzde 54'ü buldugunun altini çizdi.

Karaagaoglu, bu senenin basindan itibaren çok hizli ve yeni adimlar atarak gelirlerde önemli artislarin yolunu açtiklarini belirterek, sunlari kaydetti:

"7 aylik dönemde sagladigimiz yeniden yapilanma ile koronavirüsün yarattigi olumsuz tabloyu silerken, pandemi öncesi rakamlari da yakaliyoruz. Elde ettigimiz olumlu finansal tablolarimiz ile gelecek dönemde temettü dagitimi ve yeni yatirimlara odaklanacagiz. Geçen yil kapilarini açan Bodrum Loft'un modern köy yasamini tatilciler ile bulusturan konsept çok ilgi gördü.

Bodrum Loft tatil köyümüz 2 yildir mayis-ekim aylari arasinda tam doluluk ile çalisiyor. Bodrum Loft'un içerisindeki Loftelia, Vakko Patisserie, Sunset Sushi Bar ve Papermoon restoranlarinin Bodrum'da popüler mekânlar olarak öne çikmasi Bodrum Loft'dan elde ettigimiz gelirlerin öngörülenden daha çok artmasina neden oluyor. Gelecek yil da yüksek performans bekliyoruz."

Kaynak: AA