AK Parti Bolu Kadin Kollari Üyelerinden Bolu Belediye Baskani'na 'Siyah Çelenkli' Protesto

AK Parti Bolu Kadin Kollari teskilati, Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan'in katildigi sosyal medya yayininda bir kadinla yasadigi diyalogu anlatmasina belediye binasi önüne siyah çelenk birakarak tepki gösterdi.

AK Parti Bolu Insan Haklari Baskani Emine Erdal, AK Parti Bolu Kadin Kollari Baskani Hicran Çagali, AK Parti'li belediye meclis üyeleri Hacer Çinar, Hatice Dinç ve Saziye Turan ile kadin kollari üyeleri, belediye binasi önünde bir araya geldi.

Grup adina açiklama yapan Erdal, Özcan'in katildigi sosyal medya yayininda bir kadinla yasadigi diyalogu anlatmasini kinadiklarini söyledi.

Erdal, bir kadin olarak Özcan'in ifadeleri nedeniyle incindiklerini dile getirerek, "Yillardir bu kadin tesettürlü, bu kadin tesettürsüz ayrimciligindan çok sikildik. Kadin üzerinden yapilan her türlü alay, asagilama ve taciz içeren imalardan da çok sikildik. Keske sosyal, siyasal ve ekonomik alanda kadin-erkek yerine insan olmak kavramini kullanabilseydik. Keske kadin ve erkek olabilmeyi aile içine birakabilseydik." ifadelerini kullandi.

Açiklamanin ardindan belediye binasi önüne siyah çelenk birakildi.

Kaynak: AA