Çan Devlet Hastanesinin Yeni Hizmet Binasinda Hasta Kabulüne Baslandi

AK Parti Grup Baskanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çan Devlet Hastanesinin yeni hizmet binasinda hasta kabulüne baslandigini bildirdi.

Turan, konuyla ilgili yaptigi açiklamada, Çanakkale’deki kamu kurumlarina ait binalari yenilemeye, saglik hizmetinin kalitesinin artirilmasina yönelik çalismalara devam ettiklerini belirterek, "Hemsehrilerimizin sagligi bizim için her seyden önce gelir." ifadesini kullandi.

Saglik yatirimlarinin faydasinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde daha net görüldügünü vurgulayan Turan, Çan Devlet Hastanesinin yeni hizmet binasinda hasta kabulüne baslandigini aktardi.

Turan, "6 kattan olusan 100 yatakli binada artirilabilir kapasite ile 144 yatakli olacak sekilde saglik hizmeti verilebilecek. Toplam maliyeti 60 milyon lira olan yatirimin kapali alani 23 bin metrekare. Çan'imiza, tüm hemsehrilerimize hayirli olmasini diliyor, emegi geçenlere tesekkür ediyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Çan Devlet Hastanesi, 34 poliklinik odasi, 4 ameliyat salonu, 12 yogun bakim yatagi, 18 yatak kapasiteli hemodiyaliz ünitesi, 20 box‘li fizik tedavi ünitesi, 12 müsahede yatagi gibi birçok bölüme sahip, röntgen, tomografi, dis röntgen gibi görüntüleme tetkiklerinin yapilacagi gibi modern, donanimli bir hastane olarak faaliyete geçirildi. Ayrica binada kapali, yari açik ve açik olmak üzere 200 araç kapasiteli 3 otopark bulunuyor.

Kaynak: AA