15 Temmuz Gazisi Turgut Aslan'dan Gaziler Günü Mesaji

Emniyet Genel Müdürlügü TEM Daire Baskaniyken, 15 Temmuz Darbe girisimi sirasinda yaralanarak gazi olan Cumhurbaskani Basdanismani Turgut Aslan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayisiyla mesaj yayimladi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girisimi sirasinda, gelismeler hakkinda bilgi almak için gittigi Jandarma Genel Komutanligi Karargahi'nda, darbeciler tarafindan basindan vurularak agir yaralanan ve gazi olan Aslan mesajinda, gaziler ve sehit yakinlarinin millete tevdi edilmis en kiymetli emanetler oldugunu belirtti.

Cumhurbaskani Basdanismani Turgut Aslan, sunlari kaydetti:

"TBMM tarafindan 19 Eylül 1921 tarihinde Sakarya Meydan Muharebesi'nde göstermis oldugu üstün kahramanlik münasebetiyle Mustafa Kemal Atatürk'e Maresallik rütbesinin ve Gazilik unvaninin tevcih edilisinin 100. yil dönümünde, san ve seref abidesi gazilerimize sükranlarimi ve minnetlerimi sunuyor ve Gaziler Günü'nü kutluyorum. Gazilik, en güç kosullar altinda hür yasamayi, bagimsizlik ve istiklalini cani pahasina korumayi ilke edinen, sehit olma arzusuyla en degerli varligi olan canini, gaza ruhu ile ortaya koyarak mücadele ederken yaralanan kahramanlara verilen unvandir.

Gazilerimiz ve aziz sehitlerimizin yakinlarinin milletimize tevdi edilmis en kiymetli emanetler oldugu inanciyla, Devletimizin tüm kurum, kuruluslari ve imkanlarinin yanlarinda oldugunu bir kez daha ifade etmek isterim. Bu duygu ve düsüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari basta olmak üzere, bu topraklari bizlere yurt edindirmek için canlarini hiç düsünmeden feda eden aziz sehitlerimizi ve ebediyete intikal etmis kahraman gazilerimizi rahmet ve sükranla aniyor, hayatta olan gazilerimize de saglikli, uzun ömürler diliyorum."

Kaynak: AA