Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Isik'tan Gaziler Günü Mesaji

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Isik, 19 Eylül Gaziler Günü dolayisiyla mesaj yayimladi.

Isik, mesajinda, Türk Milleti'nin gururla ve serefle tasidigi bir unvan olan gaziligin, rütbelerin en büyügü olan sehitlikten sonraki rütbe oldugunu vurguladi.

Üstün bir cesaret ve feragat örnegi göstererek gazilik onuruna erisen kahraman vatan evlatlarini sükran ve minnetle anildigi gün oldugunu belirten Isik, sunlari kaydetti:

"Sehitlik ve gazilik vatan sevgisini, milli ve manevi degerlerini her seyden üstün tutan Türk Milleti için ulasilabilecek en yüce makamlardir. Bu topraklarda huzur ve güven içinde yasamamizin asli unsurlarindan biri olan bu kahramanlar, Türk milletinin kalbinde her zaman müstesna bir yere sahiptir. Nitekim Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM, 19 Eylül 1921 tarihinde maresallik rütbesiyle birlikte gazilik unvaninin da verildigi günün "Gaziler Günü" olarak kabul edilmesi gazilerimize duyulan sayginin bir göstergesi niteligindedir. Sehit ve gazilerimizi andigimiz bu günlerin birlik ve beraberligimizi daha da pekistirmesini temenni ediyor, basta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaslari olmak üzere sehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve sükranla aniyor, degerli ailelerine saygilar sunuyorum."

Kaynak: AA