Gazze'de Israil Hapishanelerinden Kaçan Filistinlilerin Yüzleri Duvara Resmedildi

Gazze’de bir grup ressam, 6 Eylül’de Israil’deki hapishanelerden kaçan Filistinlilere destek ve dayanisma mesaji olarak resimlerini duvara çizdi.

Gazze'de Israil Hapishanelerinden Kaçan Filistinlilerin Yüzleri Duvara Resmedildi


Gazze’de Islami Cihad Hareketi’nin çagirisi üzerine Israil’deki hapishanelerden kaçan mahkumlarin yüzleri El-Abbas kavsagi üzerinde bir duvara resmedildi. Israil’deki yüksek güvenlikli Gilboa, Zakaria al-Zubaidi ve Mahmoud Ardah hapishanelerinden kaçan çok sayida Filistinli mahkumun yüzlerinin çizildigi resimlerin yer aldigi uzunlugu 40, eni ise 3 metre olan duvara dikenli kaktüslerin arkasindan kasik tutan bir elin çikisi da resmedildi. Resimlerin arka planinda Eylül’ün baslarinda 6 Filistinlinin kaçtigi Gilbao Hapishanesi’nin duvarlari da yer alirken, çizimde 6 mahkumun kaçtigi tünele bakarken 2 Israil polisi de bulunuyor. Söz konusu duvar resimleriyle Israil hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara destek ve dayanisma mesaji gönderildigi ifade edildi.

Öte yandan, Filistinli 6 tutuklu 6 Eylül’de sabah saatlerinde, Israil’in kuzeyindeki yüksek güvenlikli Gilboa Hapishanesi’nden tünel kazarak kaçmisti. Hapishaneden kaçan 6 Filistinliden 4’ü yakalanmisti.
Kaynak: İHA