AK Partili Bülent Turan, Adapark Sosyal Tesisleri'nin Açilisinda Konustu Açiklamasi

'(AB üyesi Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi sonunda yayimlanan ortak bildiriye iliskin) AB, savundugu degerleri kagit üzerinde birakmamali artik. AB hukuka, adalete, diyaloga, karsilikli menfaate uygun adimlar atmak zorunda. Yoksa Türkiye'siz yol yürümek, çözüm konusmak beyhude bir çabadir. Bosa kürek çekmektir'

AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan, AB üyesi Güney Avrupa Ülkeleri (MED9) Zirvesi'nin sonunda yayimlanan ortak bildiriye iliskin, "AB savundugu degerleri kagit üzerinde birakmamali artik. AB hukuka, adalete, diyaloga, karsilikli menfaate uygun adimlar atmak zorunda. Yoksa Türkiye'siz yol yürümek, çözüm konusmak beyhude bir çabadir. Bosa kürek çekmektir." dedi.

Turan, Çanakkale'nin Biga ilçesinde Adapark Sosyal Tesisleri'nin açilis törenine katildi.

Burada yaptigi konusmada gündeme iliskin degerlendirmelerde bulunan Turan, Türkiye’nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini ve uluslararasi krizlere ragmen büyüdügünü ve büyümek durumunda oldugunu söyledi.

Tarihi bir emanet tasidiklarini ve bu yüzden çok çalisarak bu büyümeyi saglamaya devam edeceklerini belirten Turan, "Birtakim sorunlarimiz yok mu? Tabi ki var, raflarda zaman zaman hak edilmeyenin çok üstünde fiyatlar, istismarlar görüyoruz. Ancak kaptanimiz saglam, bunu asacak olan biziz. Salgin döneminde Çanakkale’de 14 bin olan is yeri sayisi 16 bine çikti. 146 bin olan çalisan sayimiz 167 bine çikti. Bir buçuk yilda dünyada büyük orandaki küçülmeye ragmen Çin’den sonra en çok büyüyen ülke olduk." ifadelerini kullandi.

- "AB savundugu degerleri kagit üzerinde birakmamali artik"

Turan, ihracatin son 12 ayda 200 milyar dolari astigini ve uluslararasi konjonktür ile salgindan kaynakli bazi sikintilarin oldugunu dile getirdi.

Büyük fotografa bakildiginda halen büyüyen, hala bölgede iddiali olan, çok özel bir ülkeden bahsettiklerini vurgulayan Turan, söyle konustu:

"Dünyanin krizlerine ragmen toparlanmaya, büyümeye devam edecegiz. Bu büyümemizde bizi anlamayanlar olacak. Türkiye'nin derdini, iddiasini anlamayanlar olacak. Biz milletçe yolumuza bakacagiz. Dün, Güney Avrupa ülkelerinin zirvesinde Yunanistan gölgesinde bir bildiri yayimlandi. Bu bildirinin Fransa, Italya gibi Güney Kibris gibi malum ekiplerin etkisinde oldugunu gördük. Neymis Türkiye Kibris’ta, Dogu Akdeniz’de haklarini kollayamazmis, koruyamazmis. Artik alistiginiz Türkiye yok. Artik zincirlerini kiran bir Türkiye var. Artik yüz yillik oyunlari bozan bir Türkiye var. Bu bildiri Türkiye için yok hükmündedir. Bu bildiri sonsuza kadar Türkiye'nin zayif, güçsüz kalmasini isteyenlerin mahcup olacagi bir bildiridir.

84 milyonun emaneti, Yunanistan’in kaprisinden daha kiymetlidir. 84 milyonun emaneti, Fransa'nin isgüzarligindan daha kiymetlidir. 84 milyonun emaneti, Güney Kibris’in haksiz söylemlerinden daha kiymetlidir. AB savundugu degerleri kagit üzerinde birakmamali artik. AB hukuka, adalete, diyaloga, karsilikli menfaate uygun adimlar atmak zorunda. Yoksa Türkiye'siz yol yürümek, çözüm konusmak beyhude bir çabadir. Bosa kürek çekmektir."

Programa, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu, Vali Yardimcisi ve Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Biga Kaymakami Erdinç Dolu, Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan, AK Parti Çanakkale Kadin Kollari Baskani Özlem Karadayi, AK Parti Biga Ilçe Baskani Hasan Sepici, MHP Biga Ilçe Baskani Salih Altinkaya, Biga TSO Baskani Sadan Dogan, Belediye Meclis Üyeleri, siyaset ve sivil toplum kurulusu temsilcileri ile çok sayida vatandas da katildi.

Kaynak: AA