Yerli Ve Yabanci Ozanlar, Kahramanmaras'ta Bulusarak Hünerlerini Sergiledi

Türk edebiyatina yön veren birçok yazarin yetistigi Kahramanmaras'ta ilk kez gerçeklestirilen "Uluslararasi Karacaoglan Asiklar ve Ozanlar Festivali" basladi.

Büyüksehir Belediyesi ile Halk Ozanlari Kültür ve Dayanisma Dernegi is birliginde düzenlenen festivale Türkiye'nin yani sira 9 ülkeden 100'e yakin asik ve ozan katiliyor.

Festivalin ilk gününde Onikisubat ilçesindeki Aliye Izzetbegoviç Parki'nda gerçeklestirilen etkinlikte asik ve ozanlar, unutulmaya yüz tutmus atisma, muamma, leb degmez, güzelleme, atisma gelenekleriyle hünerlerini sergiledi, türküler seslendirdi. Etkinlige yogun ilgi gösteren katilimcilar, asik ve ozanlarin gösterisini ilgiyle takip etti.

Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör, etkinligin açilisinda yaptigi konusmada, siir ve edebiyat sehri Kahramanmaras'in kültür ve sanatta da basarili oldugunu söyledi. Kahramanmaras'ta tarihten beri önemli sair, yazar, asik ve ozanlarin oldugunu belirten Güngör, bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceklerini dile getirdi. Kahramanmaras'in siir ve edebiyat yönünü ulusal ve uluslararasi bazda hak ettigi yere getireceklerini ifade eden Güngör, sunlari kaydetti:

"Kahramanmaras'in bu degerini sadece ülkemizde degil, uluslararasi arenada da bir marka yapmak için UNESCO yolculugumuzu devam ettiriyoruz. UNESCO Yaratici Sehirler Agi'na Türkiye'den edebiyat alaninda basvurmus tek sehiriz. Bu sene bütün sehrimizin ekibiyle milletvekillerimizle bütün kurumlarimizla ve bakanlarimizla çok ciddi bir çalisma yürüttük. Asil listeye dahil olmasak da yedek listeye dahil olacagiz. Bugün burada Türkiye'nin her bölgesinden ve yurt disindan çok kiymetli ozanlarimiz var. Azerbaycan, Kirgizistan, Kazakistan, Iran'dan ozanlarimiz var. Karacaoglan'dan Asik Mahzuni'ye kadar bu sehirde çok degerli sairler, ozanlar ve yazarlar yetismistir."

Farkli etkinliklerle devam edecek festival 3 gün sürecek.

Kaynak: AA