Vali Canalp Açiklamasi '3 Nehir 1 Sehir Projesi' Kapsaminda Kente 30 Kilometrelik Bisiklet Yolu Kazandirilacak'

Edirne’de Arda Bisiklet Dernegi (ARDABIS) tarafindan 3 gün sürecek 2. Uluslararasi 3 Kapi Bisiklet Festivali basladi.

Vali Canalp Açiklamasi '3 Nehir 1 Sehir Projesi' Kapsaminda Kente 30 Kilometrelik Bisiklet Yolu Kazandirilacak'
Edirne’de Arda Bisiklet Dernegi (ARDABIS) önderliginde 3 gün sürecek 2. Uluslararasi 3 Kapi Bisiklet Festivali startini Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoglu verdi. 100 bisiklet sporcusunun katildigi festivalde bisikletliler, Yunanistan’a açilan Pazarkule Sinir Kapisi ve Bulgaristan’a açilan Kapikule ve Hamzabeyli sinir kapilarina bisiklet turu düzenledi.

Festivalde konusan Vali Canalp, "3 Nehir 1 Sehir Projesi" kapsaminda kente 30 kilometrelik bisiklet yolunu kazandirilacagini belirterek, "30 kilometrelik bisiklet parkuru emin olun ki Türkiye’de ve dünyada esine rastlanmayacak kadar güzellikte bir alan olacak. 3 Nehir 1 Sehir projesi için nehir zemininde saglamlastirma çalismalari yapildi. Proje kapsaminda nehirlerin etrafinda dinlenme alanlari ve bisiklet yollari olacak. Bu bisiklet yollarinin toplam uzunlugu 30 kilometre olacak. Bu dünya rekoru olacak” dedi.

Konusmalarin ardindan ARDABIS Baskani Mehmet Fidan, Vali Canalp, Rektör Tabakoglu, Trakya Üniversitesi Saglik, Kültür ve Spor Daire Baskani Ögretim Görevlisi Burak Isçimen’e forma hediye etti.

Bisiklet Festivali 19 Eylül Pazar günü sona erecek.
Kaynak: İHA