Kovid-19'U Agir Geçiren Kadin Asi Olmamanin Pismanligini Yasiyor

Ordu'da 40 yasindaki hasta Seyhan Bolat: 'Simdiki aklim olsa hemen ilk vakitte asimi olurdum. Asi olmayanlar da hemen gidip olsunlar, hiç korkmasinlar. Asidan degil, Kovid19'dan korksunlar. Kovid bir kere vücuda girince her yerini tahrip ediyor' 'Asi olmayin diyenlere sesleniyorum; bilim adami degilsiniz. Siz bilemezsiniz. Burada doktorlar söylüyorlar. Uzmanlar asi çagrisi yapiyor. Herkes asisini olsun. Asi hayat kurtarir'

HAYATI AKÇAY - Ordu'da, yakalandigi yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) agir geçiren 40 yasindaki Seyhan Bolat, asi olmadigi için duydugu pismanligi dile getirerek, herkesin bilim insanlari ve doktorlarin çagrilarina kulak vermesini istedi.

Ünye ilçesinde yasayan iki çocuk annesi Bolat'in, ateslenmesi üzerine basvurdugu Ünye Devlet Hastanesinde yapilan Kovid-19 testi pozitif çikti.

Doktorlarin karantina sürecini evinde geçirmesine karar verdigi kadin, daha sonra durumunun agirlasmasi üzerine 112 Acil Servis ekiplerince yeniden ayni hastaneye kaldirildi.

Burada müsahede altina alinan Bolat, yaklasik bir hafta yogun bakim servisinde tedavi gördü. Ardindan servise alinan kadin, sagligina kavusunca taburcu edilecek.

Seyhan Bolat, AA muhabirine, Kovid-19'un çocuklarindan kendisine geçtigini tahmin ettigini, önce onlarin sonra da kendisinin atesinin yükseldigini söyledi.

Daha önce sohbet ettigi kisilerin, "Hastaneye giden sag çikamiyor." diyerek kendisini korkuttugunu anlatan Bolat, "Doktorlar yogun bakimda kalacagimi söylediklerinde çok korktum. Çocuklarimi bir daha göremeyecegimi düsündüm. Ama hastaneye geldigimde durumun böyle olmadigini gördüm. Insana burada can veriyorlar." dedi.

Bolat, kendisine yogun bakimda çok iyi bakildigini belirterek, saglik görevlilerine tesekkür etti.

Asisini çesitli nedenlerden dolayi olmadigini, bunun pismanligini yasadigini dile getiren Bolat, "Simdiki aklim olsa hemen ilk vakitte asimi olurdum. Asi olmayanlar da hemen gidip asilarini olsunlar, hiç korkmasinlar. Asidan degil, Kovid-19'dan korksunlar. Kovid bir kere vücuda girince her yerini tahrip ediyor. Kendileri için asi olmuyorlarsa sevdikleri için asilarini yaptirsinlar." diye konustu.

Bolat, taburcu olduktan sonra ilk olarak 12 yasindaki çocugunun asisini yaptiracagini ifade ederek, söyle konustu:

"Oglum hemen asisini olacak. Biz tedbirimizi almak istiyoruz. Bebekken onlari kizamik ve su çiçegi gibi asilari için götürmedik mi? Neden? Büyüdükçe bu hastaliklar basina gelir, hafif atlatsin diye. Bu Kovid-19 asisi da öyle. Bu asinin nesi var? Korkutmasinlar insanlari. Herkes asisini mutlaka olsun. Asidan asla korkmayin."

- "Herkes saglik ekiplerine güvensin"

Asi karsitlarina da seslenen Bolat, "Herkes saglik ekiplerine güvensin. Saglikçilarin dediklerinden çikmasinlar. Onlar ne derse en iyisini bilir. Asi olmayin diyenlere sesleniyorum; bilim adami degilsiniz. Siz bilemezsiniz. Burada doktorlar söylüyorlar. Uzmanlar asi çagrisi yapiyor. Herkes asisini olsun. Asi hayat kurtarir." ifadelerini kullandi.

Hastanenin pandemi servisinde görevli hemsire Canan Gün ise hastalarin çogunun asisiz kisilerden olustuguna isaret ederek, "Asiya inanmiyorlar. Hastaliktan korkmayip asidan korkuyorlar. Burada hastaligi agir geçiren kisilerden 'Keske asimi olsaydim.' sözlerini çok duyuyoruz." dedi.

Asisini olup hastaliga yakalananlarin daha hafif geçirdigine dikkati çeken Gün, herkesi asi olmaya davet etti.

Kaynak: AA