Fuarda Havza Tarimi Masaya Yatirildi

"6. Samsun Tarim Fuari"nda “Havza Tarim Potansiyeli” paneli düzenlendi.

Fuarda Havza Tarimi Masaya Yatirildi
Fuar Merkezi Karadeniz Salonu’nda düzenlenen ve moderatörlügünü Ondokuz Mayis Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Muharrem Özcan’in yaptigi panele Tarla Bitkileri Bölümü Ögretim Üyeleri Doç. Dr. Funda Arslanoglu, Arastirma Görevlisi Gülcan Kaymak ile Zootekni Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ergin Öztürk katildi.

Düzenlenen panelde, Havza tarimi sorunlari ve çözüm öneriler, Havza ayçiçegi tarimi sorunlari ve çözüm öneriler, Havza yem bitkileri yetistiriciligi ve sorunlari ile besicilikte karlilik, verimlilik ve sürdürebilirlik; Havza ilçesi örnegi konulari ele alindi. Panel sonunda konusmacilar çiftçi örgütlerinin temsilcileri ve Havza’dan panele katilan çiftçilerinin sorularini ve önerilerini dinlendiler. Havza Ziraat Odasi Baskani Coskun Genç panelde yaptigi konusmada ilçedeki tarimin gelismesi için yapilmasi gerekler hakkinda bilgiler vererek, "Ilçemizde gelisimin saglanmasi adina her türlü isbirligine açigiz" dedi.

Havza Belediye Baskani Sebahattin Özdemir ise yaptigi konusmada, "Tarim Fuari ilçemizin tanitimi adina önemli bir etkinlik oldu. Ilçemizde tarimin gelistirilmesi için bilim ile uygulamayi birlestirecek bir pratik köprü kurulmasi gerekmekte. Bu köprünün bir uçunda akademisyenlerimiz, diger tarafinda üreticilerimiz olacak ve sorunlar ile çözümleri bulusturacagiz. Fuarimizin ve panelimizin hayirlara vesile olmasini diliyorum" diye konustu.

Panele ayrica Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu (TKDK) Samsun koordinatörü Bülent Turan, Tarim ve Orman Müdürü Ibrahim Saglam, Havza Ziraat Odasi baskani Coskun Genç, Havza TSO Baskan Vekili Yakup Akekin, Ilk Kilivcim Kadin Kooperatifi Baskani Nihal Bastug ve Havzali çiftçiler katildi.

Panel sonrasi hep birlikte fuarin onur konugu olan Havza standi ziyaret edildi.
Kaynak: İHA