FETÖ'nün Mahrem Askeri Yapilanmasindan 3 Kisiye Daha Adli Kontrol

Samsun merkezli Karabük’ü de kapsayan Fetullahçi Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapilanmasi (FETÖ/PDY) sorusturmasi kapsaminda örgütün mahrem askeri yapilanmasina yönelik düzenlenen es zamanli operasyonda gözaltina alinan 3 kisi daha mahkemece adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

FETÖ'nün Mahrem Askeri Yapilanmasindan 3 Kisiye Daha Adli Kontrol
Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülmekte olan sorusturma kapsaminda FETÖ/PDY silahli terör örgütün “mahrem askeri” sorumlularinda kontörlü/ ankesörlü telefonlardan ardisik arandiklari tespit edilen 2 muvazzaf askeri personel ve 4 kapatilan askeri okul ögrencisine yönelik çarsamba sabahi es zamanli operasyon düzenlendi.

Samsun Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan Atakum, Ilkadim, Bafra ve Çarsamba ilçesi ile Karabük’te düzenlenen es zamanli operasyonda 6 kisi gözaltina alindi.

Polisteki sorgulari tamamlanan 3 kisi dün sevk edildikleri nöbetçi mahkemece adli kontrol sartiyla serbest birakildi. Sorgulari tamamlanan 2’si muvazzaf askeri personel 3 kisi de bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren 3 kisi daha mahkemece adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA