Çorumlu Ev Hanimi Büyükyabat, 52 Yasinda Üniversiteyi Birincilikle Bitirdi

3 çocuk annesi Sema Büyükyabat: 'Gördüm ki hayatimin en eksik kalan yönünü üniversite ile tamamladim. Benim için çok güzel, çok özel 4 yildi. Hayallerimi gerçeklestirdigim, çok mutlu oldugum bir hayat yasadim. Allah nasip ederse bundan sonra da devam etmek istiyorum'

Çorum'da yasayan 3 çocuk annesi ev hanimi Sema Büyükyabat, 52 yasinda üniversiteyi birinci olarak bitirmenin mutlulugunu yasiyor.

Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde üniversite birincisi olarak ödül alan Tarih Bölümü mezunu Büyükyabat, hayali olan üniversiteden mezun olmanin gururunu yasadi.

Çorum Imam Hatip Lisesindeki egitiminin ardindan 1987 yilinda üniversite sinavina girerek Ondokuz Mayis Üniversitesi Ingilizce Ögretmenligi Bölümünü kazanan ancak ailesinin baska sehirde egitim almasina izin vermemesi nedeniyle üniversite hayalini gerçeklestiremeyen Büyükyabat, uzun yillar sonra bu hayalini gerçeklestirmeyi basardi.

Büyükyabat, gazetecilere, liseden sonra üniversiteye gidemeyince evlendigini, daha sonra çocuklarinin olmasiyla üniversite hayalini ertelemek durumunda kaldigini söyledi.

Evlendikten sonra kendisini çocuklarina adadigini belirten Büyükyabat, "Zaman içinde çocuklarim büyüdü, ailemle iliskilerim yoluna girdi. Oglumun üniversiteye hazirlandigi sene sinava girmeye karar verdim. Ilk amacim, sinavi basarirsam açik ögretimde bir yer okumakti. Sonra basardim." dedi.

Cesaretini toplayip büyük heyecanla üniversiteye basladigini dile getiren Büyükyabat, "Esim çok destek oldu bana. Tarih Bölümüne kayit yaptirdim. Sonra gördüm ki hayatimin en eksik kalan yönünü üniversite ile tamamladim. Benim için çok güzel, çok özel 4 yildi. Hayallerimi gerçeklestirdigim, çok mutlu oldugum bir hayat yasadim. Allah nasip ederse bundan sonra da devam etmek istiyorum. Babam, annem göremedi. O dönemin sartlarinda babam beni göndermek istememisti." dedi.

Basarisini isteyerek ve severek çalismasina baglayan Büyükyabat, mecbur oldugu için degil, okula gitmenin zevkini yasadigi için basariyi yakaladigini anlatti.

Büyükyabat, derslerine günü gününe çalismaya dikkat ettigini vurgulayarak, "Tarih sevdigim bir alandi ama bu kadar sevecegimi, bu kadar beni mutlu edecegini önceden hesap edemezdim. Kismet olursa bundan sonra yüksek lisans yapmak istiyorum." diye konustu.

Törene katilan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi de mezun olan tüm ögrencilerle Büyükyabat'i tebrik ederek, "Bu sene Hitit Üniversitesinden 1889 ögrencimiz mezun oldu. Ayni zamanda 2 bin 500'ü askin ögrencimiz de üniversitemize kayit yaptirdi." ifadesini kullandi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk de Büyükyabat'i tebrik ederek, basarilarinin devamini diledi.

Öztürk, "Hayatin her alaninda her ne yapiyorsaniz yapin, üniversite egitiminin kendilerine çok sey katacagina örnek oldugu için üniversitemiz ve sahsim adina çok tesekkür ediyorum. 30 yil aradan sonra böyle bir hayali gerçeklestiren Sema Büyükyabat hanimefendiyi huzurlarinizda tekrar tebrik etmek istiyorum." dedi.

Törene AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin, protokol üyeleri, akademik ve idari kadro ile ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Kaynak: AA