Antalya'da Jandarmadan Zenginlestirilmis Saf Alüminyum Operasyonu

Antalya’da jandarmanin düzenledigi operasyonda piyasa degeri 60 milyon TL olan 15 kilogram zenginlestirilmis alüminyum ele geçirildi.

Antalya'da Jandarmadan Zenginlestirilmis Saf Alüminyum Operasyonu


Manavgat Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Antalya Il Jandarma Komutanligi KOM Sube Müdürlügü zenginlestirilmis saf alüminyum maddesinin Antalya’da satilacagi yönündeki istihbarat üzerine harekete geçti. KOM Sube Müdürlügü ve Manavgat Ilçe Jandarma Komutanliginca düzenlenen operasyonda nükleer enerji, füze imalati ve el yapimi patlayici yapiminda kullanilan ve piyasa degeri yaklasik 60 milyon lira olan 15 kilogram zenginlestirilmis saf alüminyum maddesi ele geçirildi. Operasyon esnasinda yakalanan 4 süpheli tutuklanirken olayla ilgisi bulunan 1 süpheli yapilan takip sonucu Aksaray’da yakalanip adli kontrol sarti ile serbest birakildi. Firari 1 süphelinin yakalama çalismalarinin devam ettigi bildirildi.

Yakalanan madde üzerinde Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Arastirma Kurumunca yapilan inceleme sonucunda maddenin yüzde 99,7 oraninda zenginlestirilmis saf alüminyum oldugu tespit edildi.
Kaynak: İHA