100 Yatakli Ahlat Devlet Hastanesi'nin Yeni Hizmet Binasi Törenle Açildi

Bitlis’in Ahlat ilçesinde yeni yapilan 100 yatakli Devlet Hastanesi’nin yeni hizmet binasi törenle açildi.

100 Yatakli Ahlat Devlet Hastanesi'nin Yeni Hizmet Binasi Törenle Açildi
Ahlat ilçesinde 100 yatakli Devlet Hastanesi’nin yeni hizmet binasi törenle açildi. Hastanenin açilis töreninde konusan AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, “Ahlat için önemli bir hizmeti açiyoruz. Büyük mesakkatlerle insa edilen özellikle Recep Akdag bakanimiz döneminde temelini attigimiz ve büyük ugraslarla bitirdik. Cumhurbaskanimiz basta olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Fiziki mekanlar yapmak kolay içini doldurmak daha zor. 5 yildizli otel kapasitesindeki hastanemizin içini de dolduruyoruz. Geçmisi unutmamak lazim. 2002 seçimlerinde Ahlat’a geldigimiz zaman yerinde duran bir ilçeydi. Burada sadece 1 tane pratisyen hekim vardi. Koca Ahlat’a bakan 1 pratisyen hekim vardi. Toplamda 18 ebe hemsire vardi. Suanda yeni yapilacak atamalarla beraber 28 tane burada brans hekimimiz olacak. 2002’de 18 olan ebe hemsire sayisi suanda 90’dir. Nereden nereye diyor ya cumhurbaskanimiz burada ayni durumu yasiyoruz. Toplam Ahlat saglik sisteminde çalisan personel sayisi 36’ydi. Simdi 260 personelle, saglik ordusuyla Ahlat’a hizmet veriyoruz. Ahlat’imiz için çalisiyoruz. Cumhurbaskanimizin da talimatlariyla insallah Ahlat’i daha güzel hizmetlerle de bulusturacagiz. Bu saglik siteminin, güzel tesisimizin Ahlat’a hayirli olmasini diliyorum. Bundan sonra eksik olan cihazlarimizda tamamlanacak. Yani insallah baska yere gitmeden sorunlariniz burada çözülecek. Suanda pandemiyle mücadele ediliyor. Bu illetten kurtulmanin tek çaresi asidir. Asimizi olalim ki ilerleyen günlerde tokalasip kucaklasalim. Ben 3 asi oldum, bugün veya yarin da 4’üncü doz asimi olacagim" dedi.

AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Tasar ise böylesine güzel bir hizmetin açilisinda bulunmaktan duydugu mutlulugu dile getirerek, "Ahlat’a ne yapsak azdir. Ahlat’a ve Ahlatli’ya her sey yakisir. Bu hastanenin yapilmasi bastan beri çok mesakkatli oldu. Ama bu isin arkasini birakmayarak istedigimizi söyledik. Çok sükür bugün açilisi da bizlere nasip oldu. Burada emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Insallah kimse hastalanmaz ama ihtiyaç oldugunda da biliyoruz ki 5 yildiz konforunda içinde uzman doktorlariyla, araç ve gereçleriyle bulunan bir hastanemiz var. Hiç çekinmeden gelebiliriz. Hayirli ve ugurlu olsun. Lütfen asi kampanyamiza katilin” diye konustu.

Ahlat Belediye Baskani Abdulalim Mümtaz Çoban, hastane binasinin yapiminda büyük emekleri olan basta Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan olmak üzere, millet vekillerine ve saglik camiasina tesekkür etti.

Yapilan konusmalarin ardindan AK Parti Bitlis Milletvekilleri Kiler ve Tasar ile beraberindekiler, yeni hastane binasini gezerek incelemelerde bulundu. Açilis törenine AK Parti Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler ve Cemal Tasar, Ahlat Kaymakami Fikret Dag, Ahlat Belediye Baskani Abdulalim Mümtaz Çoban, Tatvan Belediye Baskani Mehmet Emin Geylani, Bitlis Il Saglik Müdürü Koray Okur, Ahlat Devlet Hastanesi Bashekimi Doktor Feridun Ibrahim, Hastane Müdürü Nevzat Isikgör, AK Parti Bitlis Il Baskani Engin Günceoglu, AK Parti Ahlat Ilçe Baskani Oguz Atilgan, Bitlis Il Genel Meclis Baskani Cemalettin Kinç ve partililer katildi.

Ak Parti Bitlis Milletvekilleri Kiler ile Tasar daha sonra Ovakisla Beldesi’ne geçerek 3-4 Hekimlik Aile Sagligi Merkezi ve 112 Istasyonu’nun temel atma törenine katildi.

Kaynak: İHA